AC Oulu kohtasi Suomen Cupin kolmannella kierroksella Lapuan Virkiän ja vei ottelun näytöstyyliin lukemin 1-7. Lapualla peli kiinnosti yleisöä, sillä paikalla oli noin 600 silmäparia seuraamassa eli täysi tupa.

Ottelun alku oli tunnusteleva. AC Oulu yritti murtaa Virkiän puolustusmuuria ja alkuun se näytti olevan todella vaikeaa. Pelin edetessä asetelma alkoi muuttua ja tiiviistä puolustuksesta alkoi löytyä aukkoja.

Lopuksi yhteiskuva hyvässä hengessä. Kiitos Virkiä ja tsemiä kauteen! Kuva: Kalle Vaahtoniemi

AC Oulu sai ensimmäisen maalin 34. minuutin paikkeilla, kun kulmatilanteessa Jowin Radzinkin keskittämä pallo tipahti maalin eteen, josta Eetu Saarela pääsi puikkaamaan pallon ruuhkasta pussiin.

Montaa minuuttia ei peli kerennyt vanheta, kun oululaiset menivät jo kahden maalin johtoon. Jälleen kulmalipulta keskitetty pallo painui maaliin ja tällä kertaa puolustaja Samuli Höltän puskusta. Ottelussa mentiin näissä lukemissa tauolle.

Heti toisen jakson alkuun AC Oulu lisäsi johtoa, kun kulman jälkitilanteesta tullut purkupallo tuli suoraan Rene Kähköselle rankkarialueen rajalle, josta hänellä oli helppo työ laittaa pallo maaliin.

Kymmenen minuuttia edellisestä ja taas verkot soivat Virkiän päässä. Roope Salon antamasta kulmasta pääsee Jake Dunwoody puskemaan pallon maalivahti Tuomas Kumpu-Huhtalan ohi.

AC Oulu suoritti pelaajavaihtoja ja uudet miehet olivat heti minuutin sisään asialla 62. minuutilla, kun Lehtiranta antoi oikealta laidalta keskityksen maalin eteen ja Marquinhos pääsi laittamaan pallon säkkiin.

Hetkeä myöhemmin Roope Salo jälleen kulmalipulta tiputtaa pallon maalille ja Marquinhos tuplaa maalinsa iltaan.

Illan komeimmasta maalista vastasi Otto Salmensuu. AC Oulu kierrätti palloa omassa päässä ja vasemmalla ollut Radzinski antoi pitkän avauksen hyökkäysalueelle Salmensuulle, joka harhautti Virkiän puolustuksen rankkarialuella ja tykitti lopulta kuulan takaylänurkkaan.

Lapualla repesi riemu 73. minuutilla, kun Oskari Koski pääsi tekemään Virkiälle maalin omalla yksilösuorituksellaan. Yleisön ja pelaajien reaktioista näki sekä kuuli, että maali maistui erittäin hyvälle. Tämän jälkeen enempää maaleja ei enää nähty ja loppulukemiksi jäi 1-7.

AC Oulun tie jatkuu Suomen Cupin neljännelle kierrokselle ja Laivastonsinisten ottelut jatkuvat tulevana lauantaina EIF:n vieraana Vantaalla, joka on tammisaarelaisten varakenttä. Ottelun näet suorana Ruutu+ -palvelusta.