AC Oulun isännöimä Veikkausliigaottelu Vaasassa päättyi vierasjoukkueen 1-2 voittoon.

Ottelu käynnistyi AC Oulun hallinnalla ja sitä se oli pitkään ensimmäisellä jaksolla. VPS tyytyi enimmäkseen odottamaan vastahyökkäyksiä ja oululaiset hallitsivat palloa. Molemmilla joukkueilla oli maalipaikat mennä johtoon, mutta ainoat pöytäkirjamerkinnät tulivat viidestä keltaisesta kortista. Tunteet pääsivät kuumenemaan niin joukkueiden välillä kuin tuomareita kohtaan.

Toisella jaksolla alkoi verkot heilua ja Vepsu pääsi ensimmäisenä heiluttelemaan. 59. minuutilla kulmatilanteesta Miika Niemi sai puskettua pallon ohi oululaisvahti Calum Wardin ja siirsi vaasalaiset johtoon.

AC Oululla oli hieman vaikeampi jakso VPS:n maalin jälkeen, mutta uutta eloa peliin saatiin 71. minuutilla. Dimitris Metaxas pääsi tälläämään sydämensä kyllyydestä putoavaan palloon ja tulinen laukaus viuhui ohi vaasalaisten maalia vartioineen Rasmus Leislahden. Tästä oululaiset saivat jälleen pelin uomiin ja pääsivät luomaan pari hyvää maalipaikkaa.

Kuitenkin seuraava maalintekijä löytyi mustavalkopaitojen riveistä. Vaasalaisten Alfie Cicale antoi keskityksen oululaismaalille, mutta kuin ihmeen kaupalla kierteinen pallo osui takatolppaan ja siitä maaliin. Näin Vepsu siirtyi ottelussa johtoon ja piti sen loppuun asti.

Tosi turhauttava tulos tietysti eikä tänään välttämättä ollut sellasta kotiottelun tuntuakaan. Oltiin toisella jaksolla aika hyviä ja saatiin siihen hyvä alku, mutta hukattiin ote. Tasoitusmaalin jälkeen meillä oli pari tosi hyvää maalipaikkaa ja kaverilla oli siinä aikasemmin hyviä paikkoja. En tiedä miten se voittomaali oikein tuli, mutta Vepsu tällä hetkellä ansaitsee pomppunsa. Kaikki kunnia ja onnittelkut Vepsulle voitosta.Meidän täytyy jatkaa hommia ja tässä ei ole oikoteitä onneen.

Päävalmentaja Rauno Ojanen

Kuuntele Ojasen kommentit kokonaan Jälkipeleistä alta.

AC Oulu pelaa seuraavan kerran Tampereella Ilveksen vieraana ensi viikon lauantaina 4.5. klo 15.00 Tammelan Stadionilla. Ottelun näet suorana Ruudusta!