Heinäpään Jalkapallostadion

AC Oulun suurimman omistajan OTC-sijoitus Oy:n tytäryhtiö OTC Stadion Oy:n tavoitteena on rakentaa pääasiassa yksityisen rahoituksen turvin noin 5000 paikkainen nykyaikainen jalkapallostadion Oulun Heinäpäähän. OTC-sijoitus tuli AC Oulun osakkaaksi kesällä 2018. Tällä hetkellä OTC:n omistus AC Oulu Oy:stä on noin 40 prosenttia. OTC:n puolelta stadionprojektia on ollut edistämässä toimitusjohtaja ja AC Oulun hallituksen jäsen Tomi Kaismo. Hankkeen suunnittelijana on toiminut AC Oulun hallituksen jäsen arkkitehti Paavo Karjalainen.

Stadion toimisi AC Oulun kotina palvellen mahdollisimman hyvin myös alueen muiden seurojen tarpeita aina juniorijoukkueista lähtien. Hankkeen kustannusarvio on 13 miljoonaa euroa, josta yksityisen rahoituksen osuus olisi yli 75 prosenttia. Julkisen rahoituksen osuuden toteutuessa on OTC sitoutunut järjestämään yksityisen rahoituksen osuuden. Toteuduttua stadion olisi yksi harvoista pääasiassa yksityisellä rahoitukselle tehtyjä jalkapallostadioneita Suomessa.

– Tultuamme mukaan AC Oulun toimintaan oli alusta asti selvää, että haluamme olla pitkäjänteisesti kehittämässä alueen jalkapalloa. Edustusjoukkueen lisäksi on jatkossakin tärkeää satsata erityisesti toimivaan junioripolkuun, tasokkaaseen valmennukseen ja olosuhteiden kehittämiseen. Kaikkia näitä on viety eteenpäin, mutta työtä on vielä paljon tekemättä, Kaismo toteaa.

– Projektin toteuduttua, Heinäpäästä tulee kerralla koko Suomen ja jopa Pohjoismaiden mittapuulla aivan erityinen jalkapallokeskittymä. Sijainti lähellä Oulun keskustaa on täydellinen. AC Oulun näkökulmasta toimintaedellytykset nousisivat aivan eri sfääreihin luoden aivan uudenlaisia mahdollisuuksia toiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen. Tavoitteena on rakentaa Suomen paras jalkapallostadion, joka on paitsi urheilupyhättö, myös liiketoiminnan kannalta kestävä kokonaisuus. Hankkeessa halutaan hyödyntää paikallisia yrityksiä, tekijöitä, teknologiaa ja osaamista mahdollisimman paljon – myös sillä tavalla tämä tuntuu enemmän yhteiseltä jutulta, AC Oulu Oy:n kehitysjohtaja Juho Meriläinen kertoo.

8.6.2021 Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta myönsi yksimielisesti OTC Stadion Oy:lle suunnitteluvarauksen jalkapallostadionille.

6.2.2023 Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan yksimielisesti ilman äänestystä jalkapallostadionia koskevan kaavamuutoksen.

14.2.2023 Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti vuokrata Heinäpään urheilualueelta tontin jalkapallostadionia varten 40:ksi vuodeksi OTC Stadion Oy:lle.

Mikäli kaavamuutoksesta ei valiteta ja jos stadionhanke kokonaisuutena pääsee etenemään suunnitellusti, AC Oulu pelaa uudella kotistadionilla loppukesästä 2024.