AC Oulu kohtasi sunnuntai-iltana Ekenäs IF:n Vantaalla Veikkausliigassa ja joukkueilla oli tyytyminen tasapeliin.

Ottelu käynnistyi tunnustelevasti ja AC Oulu otti nopeasti pallonhallinnan itselleen, mutta ensimmäisellä jaksolla maaliteosta pääsi nauttimaan vain kotijoukkue. Marquinhos kaatoi EIF:n Alexander Leksellin aivan rankkarialueen rajalla, jonka vuoksi päätuomari Ville Nevalainen osoitti pallon pilkulle. Lucas Kaufman meni ampumaan eikä hän erehtynyt ja siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Justin Rennicksin tasoitusmaali. Kuva: Antsa.

Toiselle jaksolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa, mutta kentälle tuli huomattavasti aktiivisempi AC Oulu. Tilanteita alkoi syntyä ja maalipaikkoja oli myös mahdollisuuteen mennä ohi.

75. minuutilla Juho Lehtiranta antoi oivallisen pystypallon rankkarialueen rajan tuntumaan, johon kerkesi ensimmäisenä vaihdosta juuri sisään tullut Justin Rennicks. Amerikkalaishyökkääjä tasoitti ottelun komealla laukauksella vasempaan yläkulmaan ohi EIF-vahti Ramilson Almeidan. Maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi ja pisteet kummallekin joukkueelle sarjataulukkoon.

AC Oulun seuraava ottelu on ensi viikonloppuna Vaasassa, joka on Laivastonsinisten kotiottelu varakentällä.

Vaikea peli, niin kuin oli tiedossa. EIF teki hommansa hyvin ja teki vaikeaksi meidän pelaamisen. He osasivat tappaa aikaa hyvin, sen mitä tuomarit heille salli. Ikävä pilkku annettiin, mutta tultiin kuitenkin sitten tasoihin ja saatiin painetta luotua sekä maalipaikkoja. Olihan meillä jo yksi ylärimakin siinä ennen heidän pilkkua. Justin Rennicksiltä tosi hieno sisääntulo ja Roope Salolta myös, jolle samalla Veikkausliigadebyytti. Eka puoliajalla ei tehty tarpeeksi alotteita ja ei kiihdytetty tarpeeksi hyökkäyksiä, mutta toinen puoliaika oli paljon parempi.