Uutinen Edustus

AC Oulu ja Titi Essomba ovat solmineet yhden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Viimeksi vuonna 2007 AC Oulua edustanut pelaaja palaa laivastonsiniseen paitaan kuuden vuoden tauon jälkeen.

27-vuotias kamerunilainen saapui Suomeen ja Ouluun vuonna 2006. Mies ehti pelata muutaman ottelun Tervareiden riveissä Kolmosta, kunnes siirtyi loppukaudeksi AC Oulun paitaan. Saman tien yleisön hurmannut vauhtikone oli avainroolissa laivastonsinisten noustessa kauden päätteeksi Veikkausliigaan.

Kausi 2007 kului kokonaisuudessaan AC Oulun riveissä. Tippumisesta huolimatta Titi pelasi vahvan kauden, jonka jälkeen edessä oli Veikkausliigakausi RoPS:n paidassa. Vuonna 2009 edessä oli siirto FC OPan kautta Kazakstaniin ja Tarazin riveihin. Viiden Kazakstanissa vietetyn vuoden aikana hän on ehtinyt edustaa myös Aktoben ja Irtysh Pavlodarin joukkueita. Kahdesti sarjan parhaaksi pelaajaksi valittu laitahyökkääjä on pelannut myös kovia kansanvälisiä otteluita Mestarienliigan sekä Eurooppaliigan karsinnoissa.

– Titin tulo joukkueeseen on loistava juttu. Hän on treenaillut meidän kanssa jo kuukauden päivät ja koska ulkomailta ei tällä haavaa löytynyt mitään, saimme hänet joukkueeseen. Titi on oululaistunut pelaaja – hän on löytänyt täältä aikoinaan vaimon ja perustanut perheen. Kyseessä on tähän sarjaan huippupelaaja ja uskon hänen tuovan meidän hyökkäyspeliin suuren annoksen vaarallisuutta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

– Kyseessä on herra, jolla on kaikki eväät koko sarjan parhaaksi pelaajaksi. Yleisö muistaa hänet nopeana pelaajana, joka on vahva 1v1-tilanteissa. Hän on kuitenkin kehittynyt edelleen ja pelaaminen on monipuolisempaa, kuin ennen. Oli rooli hyökkäyspäässä mikä tahansa, voin luvata vastustajan puolustajille hikisiä iltoja. Tässä vaiheessa haluan kiittää myös yhteistyökumppaniamme Bothnian Arc Marine Oy:tä, joka omalta osaltaan mahdollisti tämän huippuvahvistuksen hankinnan, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela myhäilee tyytyväisenä.

Essomban myötä AC Oululla on kasassa 16 pelaajasopimusta kaudelle 2014. Seura neuvottelee yhä muutaman pelaajan kanssa.

ACOTV

Yhteistyössä