Laivastonsiniset jatkoivat kiriään kohti kärkisijoja, kukistamalla Mikkelin Palloilijat 1-0. Voitto oli joukkueelle kolmas peräjälkeen. Joukkue ei ole päästänyt näissä kolmessa ottelussa maaliakaan.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Avausjakson henki oli, että AC Oululla oli pallonhallinta ja Mikkelin Palloilijat pyrkivät iskemään vastaan. Ottelun ensimmäinen läheltä pititilanne
nähtiin, kun ottelua oli pelattu 10 minuuttia. Dritan Stafsula sai pallon vasemmalla laidalla noin 25 metrin kohdalla, ja yllätti mikkeliläispuolustuksen ja yleisön virittämällä kaukolaukauksen. “Tanin” vasuri viuhahti voimakkaasti, mutta oululaisyleisön harmiksi vain MP-vahti Antti Kuismalan maalin vartioimaan ylärimaan.

Mikkeliläisten ensimmäinen maalipaikka nähtiin ottelun 18 peliminuutilla, tälläkin kertaa mukana oli Stafsula. Tani liukastui keskikentällä pallon kanssa, menettäen pallon mikkeliläisille. Pallo pelattiin MP:n hyökkääjä Harrison Hanleylle , joka laukoi niukasti oikean alakulman ohi.

Avausjakson pirteimpiä AC Oulun pelaajia oli Aapo Heikkilä, joka murtautui useaan otteeseen oikealta laidalta, pakottaen hyvin pelanneen mikkeliläispuolustuksen katkoihin, joista seurasi useita kulmapotkuja. Ensimmäisen jakson kulmapotkuista lähimpänä maalin syntyä oli AC Oulun toinen kulmapotku, joka oli lähellä mennä suoraan etukulmasta
sisään. Lisäksi Janne Hietanen pääsi puskemaan 27:llä peliminuutilla Laivastonsinisten kolmannessa kulmapotkussa maalin edestä, mutta pusku suuntautui maalin yli.

Mikkeliläisten avausjakson toinen todellinen maalipaikka siunaantui Vili Nyströmille. Harrison Hanley tarjoili vastahyökkäyksen päätteeksi Nyströmille tyhjän maalin, mutta viimeistelyyritys päätyi AC Oulun onneksi taivaantuuliin. Näin ottelu jatkui edelleen maalittomana, kun pelikello näytti 37 minuuttia. Harrison Hanley oli mikkeliläisten avausjakson pirtein pelaaja. Hän oli vahvasti mukana jokaisessa MP:n vaarallisessa hyökkäyksessä. Näitä kahta tilannetta lukuunottamatta AC Oulun puolustus sai kuitenkin pidettyä Hanleyn hyvin kurissa ensimmäisellä jaksolla. Hanley loukkaantui ensimmäisen jakson loppupuolella törmäystilanteessa ja Hanley uupuminen näkyi myös MP:n otteissa, sillä toisella jaksolla
joukkue ei saanut vaarallisia tilanteita juurikaan aikaiseksi.

Seuraavan kerran MP oli lähellä maalintekoa ottelun 43:lla minuutilla, kun Jasse Tuominen asettui ampumaan vapaapotkua, hieman rangaistuspotkualueen ulkopuolelta. Veto jäi kuitenkin hieman vajaaksi ja oli varma marja, jälleen vakuuttavasti esiintyneelle Alessandro
Marzuolille. Ottelun ensimmäinen 45minuuttinen oli tasainen. AC Oululla oli pallo enemmän hallussa, mutta MP:llä oli 2 todella kovan luokan maalintekopaikkaa, jota he eivät onnistuneet käyttämään hyväksi.

AC Oulun osalta ensimmäinen jakso noudatteli tuttua kaavaa. Pallo oli hallussa, mutta suurinosa AC Oulun maalipaikoista tuli erikoistilanteista, sekä Dritan Stafsulan kaukolaukauksesta. AC Oulu oli ensimmäisen jakson alussa hallitsevampi osapuoli, mutta
mitä pidemmälle ottelu eteni, sen paremmin MP pääsi mukaan. Taukotulos 0-0 oli ansaittu ja kuvasi hyvin peliä.

Ottelun toisella jaksolla MP jatkoi siitä mihin jäi ensimmäisen jakson loppupuolella, ollen palloa hallitsevampi osapuoli. Mikkeliläisten otteissa kuitenkin näkyi Hanleyn uupuminen, sillä hyökkäykset katkesivat hyvin ja vahvasti pelanneeseen AC Oulun puolustusmiehitykseen. AC Oululla oli todella nihkeä vaihe ottelussa 45-60 minuuttien välillä – hyökkäyspeli ontui, syötöt karkailivat minne sattuu eikä pallot pysyneet hallussa.

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen yrittikin saada peliilmeeseen muutosta, tekemällä aikaisessa vaiheessa tuplavaihdon. Kun 56 minuuttia oli pelattu, kentälle tulivat Petteri Pietola sekä Antti Uimaniemi. Vaihdot piristävät AC Oulun peliä ottelun jatkuessa pidemmälle. Pietola oli laidallaan vaarallinen ja aktiivinen, aiheuttaen vaaratilanteita jatkuvasti mikkeliläispuolustukselle.

Myös Antti Uimaniemi esiintyi edukseen, varsinkin ottaen huomioon, että ”Uimiksen” edellinen peli oli noin 3 kuukautta sitten. Pelitauon lisäksi Uimaniemellä oli vieraampi pelipaikka, hänen pelatessa keskikentällä.

Kun ottelua oli pelattu 62 minuuttia Onuray Köse joutui rikkomaan Matias Ojalaa vapaapotkun arvoisesti rangaistusalueen tuntumassa. Kapteeni Tuure Siira pelasi vapaapotkusta lyhyen juoksupallon Ojalalle, jonka tarkka keskitys löysi ylösnousseen Janne Hietasen. Hietanen viimeisteli varmasti ja laukoi pallon vasempaan alakulmaan.

Maali ei vastannut pelitapahtumia, sillä AC Oulu oli juuri ennen maalia pelannut todella heikosti. Maali kuitenkin piristi joukkuetta ja hyökkäyspeli toimi paremmin ottelun viimeisellä 30 minuuttisella. MP:n kiri jäi lopulta näennäiseksi, sillä AC Oulu puolusti ottelun lopun todella hyvin pallon kanssa, sekä ilman palloa. Pirteästi pelanneilla Aapo Heikkilällä ja Petteri Pietolalla oli vielä mahdollisuudet kaunistella johtoa, mutta molempien pelaajien laukaukset painuivat ohi maalikehikoista. AC Oulun 2-0-voitto oli kuitenkin lähempänä, kuin mikkeliläisten
tasoitusmaali lopussa.

Ottelu oli kokonaisuutena tasainen peli. Mikkeliläisten parhaat maalipaikat siunaantuivat avausjaksolla.AC Oulun voiton avaimena toimi tiivis puolustuspeli ja hyvät erikoistilanteet.Pallollisessa pelissä joukkueella on kuitenkin aika ajoin todella pahoja ongelmia. Joukkue on saanut puolustuspelinsä kuntoon, nyt seuraava haaste on