Uutinen Edustus

AC Oulun leirissä torstai-illan tasapeli Torniota vastaan ei tyydyttänyt, mutta katseet suunnattiin nopeasti kohti seuraavaa koitosta, joka on jo sunnuntaina Kokkolassa KPV:tä vastaan.

Torstai-illan ottelussa olivat vastakkain alkukauden kaksi ääripäätä. AC Oulu on ollut kiistatta suurin positiivinen yllättäjä tähän mennessä, kun TP-47 puolestaan on pelannut selkeästi alakanttiin ennakko-odotuksiin nähden.

Lopputuloksena näiden kahden joukkueen välillä oli 1-1-lukemiin päättynyt tasapeli. AC Oulu hallitsi ottelua, mutta torniolaisten puolustus pelasi uhrautuvasti erotuomarin loppuvihellykseen saakka.

Ottelun jälkeen TP-47:n päävalmentaja Oleg Eprintsev oli kollegaansa Juha Malista tyytyväisemmällä mielellä.

– Oulu on hyvä joukkue, tosin täytyy myöntää, etten ennen kauden alkua uskonut heidän olevan näin korkealla. Juha on kuitenkin tehnyt yhdessä joukkueensa kanssa loistavaa työtä ja tuossa ryhmässä jokainen pelaaja laittaa kaikkensa likoon. Näihin lähtökohtiin nähden olen tyytyväinen pisteeseen, Eprintsev totesi.

– Erityisesti puolustuspeliimme olen tyytyväinen, vaikka Oulun ainoa maali tulikin virheestämme. Toisaalta myös meidän maali tuli puolestaan Oulun puolustusvirheen seurauksena. Mutta kokonaisuutena ajatellen tämä oli meiltä ilmeeltään aivan erilainen ottelu kuin Kemiä vastaan. Uskon, että olemme menossa hyvään suuntaan, mietti torniolaisten valmentaja.

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen otti esille ennen kaikkea sen tosiseikan, että oululaisten yllätyskortti on nyt käytetty.

– Ympäristön odotukset meitä kohtaan ovat nyt aivan erilaiset kuin kauden alussa. Sitä voitaisiin sanoa myös paineeksi, vaikka ei meidän pelaajistossa sellaisia ajatuksia olekaan. Se on kuitenkin selvä asia, että olemme nyt merkattu joukkue. Olemme sarjajohtaja ja yleisömäärämme ovat täysin liigakelpoisia. Jokainen joukkue haluaa voittaa meidät.

– Tämä tilanne vaatii meiltä kehittymistä ja hurjaa työtä koko ajan. Puolet sarjasta on nyt pelattu ja olemme kahden pisteen keskiarvossa edelleen hyvin mukana. Seuraavaksi palaamme asiaan Kokkolassa sunnuntaina, Malinen linjasi.

AC Oulu hallitsi torstain ottelussa kenttätapahtumia etenkin toisella jaksolla selkeästi, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Ykkösluokan maalipaikat jäivät vähiin.

– Veimme ottelua ja kyllä tämä olisi pitänyt voittaa. Se on totta, että toisella jaksolla emme saaneet sellaisia tuhannen taalan paikkoja, mutta toisaalta täytyy myöntää Tornion puolustaneen hyvin. Joka tapauksessa päällimmäisin tuntemus tämän tasapelin jälkeen on pettymys, kertoi kapteeni Antti Pehkonen.

Pehkonen näytti omaa esimerkkiään sinnikkyydestä, sillä vaikeasta alavatsavaivasta huolimatta toppari uurasti kentällä täydet 90 minuuttia.

– En ole pystynyt harjoittelemaan joukkuetreeneissä kahteen viikkoon, mutta ottelutilanteessa pelikunto oli ihan ok, Pehkonen totesi.

Pehkosen lisäksi AC Oulun pelaavassa kokoonpanossa oli muitakin puolikuntoisia, mutta sen taakse ei oululaisleirissä ottelun jälkeen piilouduttu.

– Keskikenttäpeliimme olen pettynyt. Emme pystyneet hallitsemaan peliä toivotulla tavalla ja sellainen kunnon temposyöttely jäi puuttumaan. Pallo pitäisi saada liikkeelle vielä nopeammin, Malinen mietti.

AC Oulun kausi jatkuu jo sunnuntaina sarjan kärkiottelulla kolmantena olevaa KPV:tä vastaan Kokkolassa. Sitä ennen on ohjelmassa harjoitukset perjantaina sekä lauantain treenit Heinäpään nurmella Kokkolan pelialustaa silmällä pitäen.

(Toimitus)