Uutinen Edustus

LISÄÄ OTTELUSTA:
Otteluraportti
Malinen: Suuri merkintä oululaiseen jalkapallohistoriaan

VIDEOKOOSTE OTTELUSTA!
KUVAKOOSTE OTTELUSTA!

Loppulukemien jälkeen kenellekään ei ole enää – jos sitä joskus on ollutkaan – epäselvyyttä siitä, kumpi seuroista määrää tahdin oululaisessa jalkapalloilussa.

– Hienoja maaleja tuli ja kyllä tämä oli aivan mahtavaa, Nurmela totesi heti ottelun jälkeen kiteyttäen samalla varmasti koko AC Oulun joukkueen tuntemukset.

Ja mikäpäs sen mukavampaa kun napata Oulun herruus sarjanoususta kilvoittelevalta OPS:lta.Nurmela näki voiton taustalla olevan erityisesti vankan joukkuepelaamisosaamisen.

– Meillä on selkeä pelisysteemi. Se loppupeleissä voittaa tuollaisen tavan, jossa jääkiekkotermein pelataan ”vaihto kerrallaan”, Nurmela sanoi viitaten OPS:n pelitapaan.

Paljon nähnyt ja kokenut Nurmela muistutti siitä, että AC Oulu on tahkonnut ja taistellut samalla pelitavan mukaan jo kolme vuotta.

– Sillä saa tulosta tällaisista isoista peleistä. Jokainen tietää, mitä tehdä ja kaikilla on se selkäytimessä.

Nurmelan mukaan ottelun alkua puolella tunnilla viivästyttänyt sähkökatkos ei paljon pelaajia haitannut.

– Ehkä se vaikutti enemmän toimitusjohtajan kuvioihin, Nurmela hymyili.

AC Oulun kapteeni Jani Kauppila oli yhtä lailla iloinen ottelun jälkeen, eikä sitä paljoa peitellyt lehdistötilaisuudessa. Paikallisottelun voittaminen ja nousu 41 sarjapisteeseen teki mannaa ajatellen myös vielä hengissä olevia AC Oulun liiganousumahdollisuuksia.

– Kyllä tämä oli älyttömän upea voitto ja loistavat fiilikset ovat nyt, jos vertaa vaikka viime pelin tunnelmiin, 2-1-maalin AC Oululle keskiviikkoillassa viimeistellyt Kauppila sanoi viitaten sunnuntain FC Viikingit -tappioon.

Viimeisiä sarjakierroksia ajatellen Kauppila piti nyt tullutta voittoa elintärkeänä.

– Tietenkään se liiganousu ei ole enää omissa käsissä, mutta varmasti lähdemme voittamaan kaikki pelit. Nyt katsotaan, että pääsemmekö vielä ohitse FC Lahdesta, Kauppila niittasi loppukauden nuotit.

LUE MYÖS: Otteluraportti

(Toimitus, Olli Kohonen)