Uutinen Edustus

AC Oulu on viimeistään nyt Oulun kiistaton ykkösjoukkue laivastonsinisten kaadettua OPS:n kahdesti Ykkösessä kuluvalla kaudella. Keskiviikkoisessa syysillassa maalihanat aukesivat oikein kunnolla ja paikalla olleet yli 4100 katsojaa saivat kokea ja näkeä aimo annoksen erinomaisen värikästä futista.

LISÄÄ OTTELUSTA:
Otteluraportti
Kauppila ja Nurmela iloitsivat derbyvoitosta
VIDEOKOOSTE OTTELUSTA!
KUVAKOOSTE OTTELUSTA!

Kaikille tuli selväksi, että onnistumisiin tarvitaan taitoa, mutta myös taistelutahtoa. Ja sitä AC Oululta löytyi tässä upeassa paikallisderbyssä. AC Oulun päävalmentaja Juha Malisen mielestä Oulun ykkösten iskemät kolme erikoistilanneosumaa osoittivat kotijoukkueen tahtotilanteen olevan kunnossa.

– OPS:lla oli lihasta kentällä enemmän ja kookkaita kavereita, mutta silti erikoistilanteissa olimme ensimmäisenä pallossa ja halukkaita laittamaan ne sisään. Sama näkyi myös kenttätapahtumissa, Malinen kehui suojattejaan – eikä syyttä.

– Ihan ensimmäisestä tilanteesta lähtien olimme aktiivisia ja aggressiivisia. Pystyimme kääntämään peliä ja pelaamaan fiksusti niin, ettei pelimme ollut rantapalloa. Haimme ratkaisuja ja meillä oli reilut toistakymmentä maalipaikkaa tässä pelissä.

Malinen korosti myös, ettei joukkueesta derbypelissä löytynyt ainuttakaan heikkoa lenkkiä.

– Yleisölle myös suuri kiitos. Tämä peli oli suuri merkintä oululaiseen jalkapallohistoriaan. Me olemme iso asia täällä. Sen kuulee esittelystä ja aplodeista, Malinen hymyili viitaten oululaisyleisön osoittamiin suosionosoituksiin, jotka muun muassa oululaisten junioriseurojen kanssa yhteistyötä tekeävä AC Oulu sai.


Mika Lähderinne tuuletti 4-1-maalia. Kuva: Tapani Pikkarainen

Malinen kuitenkin myönsi, että paikallisessa jalkapalloilussa myös OPS:lle on tilausta, vaikkei suuri yleisö olekaan ymmärrettävästi löytänyt tietään pääosin ulkomaalaisvahvistusten täyttämän joukkueen taakse.

– Tarvitaan voima ja vastavoima. Tästä illasta on molempien joukkueiden hyvä jatkaa omilla tavoillaan eteenpäin, Malinen summasi.

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio oli luonnollisesti pettynyt ottelun lopputulokseen. Eikä mikään ihme, sillä tuskinpa kukaan haluaisi hävitä paikallisderbyä nöyryyttävästi 2-6-tennislukemin.

– Haluan kehittyä jatkuvasti valmentajana ja valmentajakurssillakin sanotaan, että paikallisottelut pitää voittaa, Antonio harmitteli tappiota.

– Meillä oli alussa paikkoja, mutta kaikista eniten harmittaa AC Oulun tekemät kolme erikoistilannemaalia. Meillä kun on vahva pääpelijoukkue, Antonio sanoi ottelun ratkaisukohdista.


Oululaisyleisön suosioon noussut maalivahti Jeremy Vuolo juhli voittoa. Kuva: Tapani Pikkarainen


Kannattajien riemua. Kuva: Tapani Pikkarainen

LISÄÄ OTTELUSTA:
AC Oulu murskasi OPS:n – Oulu on laivastonsininen
Kauppila ja Nurmela: Derbyvoitto on mahtava juttu

(Toimitus, Olli Kohonen)