Uutinen Edustus

AC Oulu järjesti keskiviikko-iltana Allin Matalassa kauden avajaistilaisuuden, jossa julkistettiin seuran virallinen tavoite tulevalle kaudelle eli nousu Veikkausliigaan. Samassa yhteydessä esiteltiin myös AC Oulun strategia vuosille 2019-2022.

Päävalmentaja Mika Lähderinne ja pelaajavalmentaja Markus Heikkinen kävivät tilaisuudessa läpi joukkueen rakentamista, pelaajakartoitusta sekä harjoituskauden sujumista. Kaksikko on tyytyväinen lopulliseen 26 sopimuspelaajan rinkiin, mutta joukkueen kokoaminen vaati erittäin paljon työtä. Talven mittaan kartoitettiin noin 100 pelaajan listalta lopullinen joukkue, ja pelaajiston osalta painotettiin persoonan sopivuutta laivastonsiniseen paitaan.

– Ilmapiiri joukkueessa on ollut koko talven tosi hyvä, siihen olen todella tyytyväinen. Ja toki sen (ilmapiirin) eteen on tehty paljon töitäkin, Lähderinne totesi.

Harjoituskaudella tapahtumia on ollu 7-9 kertaa viikossa mutta pelaajilta on odotettu myös omatoimisuutta ja aktiivisuutta harjoituskentän ulkopuolella.

– Pelillisiä juttuja on viety tasaisesti eteenpäin ja asiat paranevat viikko viikolta. Myöskin olen ollut tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen ja tietynlaiseen kurinalaisuuteen. Meidän tekeminen ei ole käsittänyt vain treenikentällä toimimista, vaan siinä on paljon kaikkea muutakin. Pelaajia on pyritty viemään kokonaisvaltaisesti eteenpäin, taustoitti Lähderinne.

Pari viikoa sitten AC Oulu järjesti yhteisen päivän, jonka yhteydessä asetettiin joukkueen arvoiksi sitoutuminen, voitonhalu ja hyvä joukkuehenki. Lisäksi tulevan kesän tavoiteeksi päätettiin yksimielisesti sarjanousu.

– Tavoite on nousu veikkausliigaan. Sitä kohti lähdetään ensi lauantaina menemään. Se on kova tavoite ja paljon on töitä edessä että se saavutetaan. Nousuun kuitenkin ehdottomasti uskotaan.

– Matkaa nousuun on 27 porrasta ja lähdetään yksi porras kerrallaan etenemään. Pyritään keskittymään aina seuraavaan portaaseen kerrallaan, avasi Lähderinne joukkueen tavoitetta.

Joukkue on valinnut keskuudestaan myös kapteeniston. C-kirjainta kantaa tulevalla kaudella käsivarressaan Lassi Nurmos. Varakapteeneita ovat Markus Heikkinen, David Ramadingaye sekä Jair.

Kauden avajaistilaisuus löytyy kokonaisuudessaan videomuodossaAC Oulun Facebook-sivuilta.

AC Oulun strategia 2019-2022

Facebookin video sisältää myös seurajohtaja Juho Meriläisen mielenkiintoisen esityksen AC Oulun strategiasta kausille 2019-2022.

– Olemme seuran taustoissa työstäneet uutta strategiaa jo usean vuoden ajan ja nyt on tullut aika julkaisulle. Tässä vaiheessa toivomme vielä keskustelua aiheesta, jotta voimme tehdä hienosäätöjä – yhtiökokous voi muutaman viikon sisällä sitten vahvistaa asiakirjan, Meriläinen esittelee.

– Strategia on meidän toiminnan punainen lanka. Sen kuuluu ohjata toimintaa yhteisten arvojen pohjalta ja asettaa tavoitteita monella eri tasolla. Strategian mukaan toimitaan ja pyrimme kehittymään seurana. Strategiassa on esitetty koviakin väitteitä ja tavoitteita, mutta ilman unelmia tätä työtä ei ole mielekästä edes tehdä. Strategia kertoo myös sen, miksi me olemme olemassa ja mihin olemme menossa, Meriläinen avaa.

LATAA AC OULUN STRATEGIA 2019-2022