AC Oulu taisteli, mutta kärsi lopulta 4-1-tappion FC Hongan vieraana Tapiolan Urheilupuistossa. Kotijoukkue iski viimeisen kympin aikana kolme maalia.

Ottelun alku oli vierasjoukkueen kannalta murheellinen. Vain viisi minuuttia oli kellossa, kun entinen AC Oulun pelaaja Joni Korhonen pääsi viemään kotijoukkuen johtoon Kasperi Liikosen hyvän esityön päätteeksi. Lisää vettä niskaa satoi 9. minuutilla, kun Markus Heikkisen loukkaantuminen täydensi David Ramandingayen, Titi Essomban, Akseli Kalermon ja Matias Lindforsin poissaolot.

Alun vaikeuksien jälkeen peli rauhoittui ja tasoittui. AC Oulu piti palloa koko ajan paremmin ja pidempiä jaksoja, mutta maalipaikoille löytäminen oli haastavaa. 26. minuutilla nähtiin ottelun tasoitusmaali komean vastahyökkäyksen päätteeksi – loistavasti oikealla laidalla pelannut Sharp Räsänen riisti pallon, kuljetti sen pitkälle Hongan kenttäpuolelle asti tarjoten keskityksen takatolpalle hiipineelle Tuomas Mustoselle. Mustosen puskun Hongan maalivahti Murray vielä selvitti, mutta irtopallon verkkoon latasi Alvarado Morin.

Heti maalin jälkeen kotijoukkue iski terävän hyökkäyksen, mutta Johannes Wentinin huipputorjunta piti tilanteen tasoissa. 33. minuutilla Korhonen pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Wentin oli jälleen mies paikoillaan. Viisi minuuttia edellisestä ja taistelupari Korhonen – Wentin olivat jälleen vastakkain, mutta tämäkin erä kirjattiin Wentinin hyväksi.

Ottelu viimeiset minuutit menivät kotijoukkueen komennossa, mutta huippupaikoille ei ollut asiaa. Näin ollen tauolle siirryttiin 1-1-tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi AC Oulun komennossa. Laukausuvoimaansa pääsivät kokeilemaan Morin ja Jere Aallikko, mutta Honka-puolustus Murray viimeisenä lukkonaan selvittivät tilanteet. Tämän jälkeen ottelu tasoittui – peli aaltoili molemmissa päissä, mutta vaarallisia tilanteita saatiin odottaa aina 74. minuutille. Honka järjesteli minuutin sisään kaksi paikkaa, kun ensin Masar Ömer pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä ja heti perään Korhonen laukomaan kuudentoista-alueen rajalta. Molemmat yritykset eivät kuitenkaan osuneet maalipuiden väliin.

Kotijoukkue siirtyi johtoon 78. minuutilla, kun alati vaarallinen Korhonen pääsi tällä kertaa puskemaan AC Oulun toppareiden välistä lähietäisyydeltä ohittaen Wentinin. Maalin Honka jatkoi painostusta ja onnistui lisäämään johtoa 81. minuutilla, kun linjan taakse lähetty pallo tavoitti muutaman pompun kautta Robert Ivanovin, joka taisteli pallon maaliin saakka. Honka turvasi kahden maalin johtonsa kypsästi ja Ivanov pääsi vielä lisäajalla kaunistelemaan loppulukemat 4-1.

Laivastonsiniset taistelivat nuorella ja siipirikkoisella joukkueella hyvin, mutta lopussa sarjakakkosen meno oli hieman liikaa ja näin ollen kotijoukkue otti ansaitun voiton. Ottelussa nähtiin myös yksi debyytti, kun OLS-kasvatti Christian Bohui pelasi ensimmäiset minuutit Ykkösessä.

Hongan ja TPS:n voitto OPS:n vieraana takasivat sen, että kärkikaksikko on muilta karussa – näin ollen he ratkaisevat sarjanousijan ja karsijan keskenään.