Uutinen Edustus

AC Oulun kotiottelut jalkapallon Ykkösessä ovat houkutelleet alkukauden aikana komeasti yleisöä Castrenin stadionin lehtereille. Jopa useat Veikkausliigaseurat jäävät AC Oulun taakse yleisökeskiarvoja vertailtaessa.

AC Oulu on pelannut tämän kauden aikana tähän mennessä kuusi kotiottelua Ykkösessä. Näissä otteluissa Castrenissa on pelejä ollut seuraamassa yhteensä 10 978 katsojaa. Yhden ottelun keskiarvoksi tulee näin 1 820 katsojaa.

Keskiarvolukema on Ykkösen tasolle varsin kova, ja hyvää vertailupohjaa sille löytyy Veikkausliigasta. Liigasta löytyy nimittäin neljä seuraa (MyPa, RoPS, IFK Mariehamn ja FC Haka), joiden keskiarvo on AC Oulua alhaisempi. Lisäksi FC Lahden, FF Jaron ja KuPS:n keskiarvo on ainoastaan hieman Oulua korkeampi.

Oululaiskatsojat eivät siis missään nimessä ole liigakauden jälkeen hylänneet joukkuetta, vaikka edessä oli uuden vauhdin hakeminen sarjaporrasta alempaa. Alkukauden yleisömäärät ovat jälleen selkeä osoitus siitä, että jalkapallo ja AC Oulu kiinnostaa oululaisia.

AC Oulun kuluvan kauden yleisöennätys on toistaiseksi 2 260 katsojaa 5. heinäkuuta pelatussa kärkiottelussa Viikinkejä vastaan. Kahden tuhannen katsojan rajapyykki on rikkoutunut myös kauden avausottelussa Vaasan IFK:ta vastaan sekä viime sunnuntaina PS Kemin vieraillessa Oulussa. Ero esimerkiksi AC Oulun edelliseen kauteen Ykkösessä (vuosi 2006) on merkittävä.

Muista Ykkösen joukkueista myös jyväskyläläinen JJK sekä Itä-Helsingin ylpeys Viikingit ovat keränneet alkukauden otteluissaan mukavasti yleisöä. JJK:n yleisökeskiarvo on tällä hetkellä 1 451 katsojaa ja Viikinkien 1 183 silmäparia.

AC Oulun seuraava kotiottelu on ensi torstaina (24.7.), jolloin on jälleen odotettavissa kelpo yleisömäärä torniolaisen TP-47:n saapuessa vierailulle. Sitä ennen sarjajohdossa porskuttava oululaisjoukkue pelaa vierasottelun Helsingissä Atlantista vastaan tulevana sunnuntaina.

(Toimitus)