Uutinen Edustus

AC Oulu ja Yann Affi ovat solmineet tulevan kauden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on optio kaudesta 2024.

Norsunluurannikkolainen Yann Affi tulee Ouluun Valko-Venäjältä, jossa hän on pelannut viimeiset kaudet. 27-vuotias toppari on edustanut urallaan kolmea eri valkovenäläisseuraa, joista viimeisimpänä FK Gomelia. Kaksi aiempaa seuraa ovat olleet Dynamo Brest ja Torpedo-BelAZ Zhodinoa.

Olen hyvin iloinen siirrosta! Pelattuani 5 vuotta Valko-Venäjällä minun oli aika etsiä uusi sarja, jossa pelata ja AC Oulu oli kehitykseni kannalta parhain vaihtoehto. Olen todella innoissani liittymässä joukkueeseen ja auttamaan sitä saavuttamaan tavoitteet tulevalla kaudella.

Yann Affi

Kaudella 2022 Affi voitti FK Gomelin paidassa Valkovenäjän Cupin. Affille kertyi valkovenäläisissä seuroissa pääsarjan ja cupin ottelut mukaan lukien yhteensä 99 ottelua, joissa on mukana myös Eurooppa Konferenssiliigan karsinnat.

Yann Affi on aggressiivinen ja vahva toppari, joka pärjää hyvin kaksinkamppailuissa, sekä maassa että ilmassa. Hän lukee puolustustilanteet hyvin ja katkoo jämäkästi. Pallovarmana pelaajana Yann pystyy avaamaan peliä tarkasti.

Affi tuo mukanaan joukkueeseen myös kokemusta ja kovuutta. Melko pitkän prosessin jälkeen topparin etsintä on vihdoin ohi ja olen erittäin iloinen, että saatiin Yannin tasoinen pelaaja meille.

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Affin sopimuksen jälkeen AC Oulun ensi kauden joukkue alkaa olemaan viimeistä silausta vaille kasassa.