Uutinen Edustus

Vaasan Palloseura pelaa tulevana kesänä Eurooppa-liigan karsinnoissa kotipelinsä Oulussa Raatin stadionilla. AC Oulu on vahvasti mukana käytännön järjestelyissä.

VPS joutuu viime kesän tavoin pelaamaan Eurooppa-liigan karsintojen kotiottelunsa evakkokentällä, koska Hietalahden stadion on todettu UEFA:n tarkastuksissa pelikelvottomaksi. Viime kesänä VPS pelasi kotipelinsä Valkeakoskella, mutta tällä kertaa valinta kohdistui Oulun Raatin stadioniin.

– Valitsimme AC Oulun ja Raatin stadionin, koska Oulu on iso ja merkittävä talousalue. Lisäksi tämä on hieno ja perinteinen palloilukaupunki ja uskomme paitsi vaasalaisten, myös paikallisten löytävän paikalle. Tiivis yhteistyö on avain asemassa, VPS:n toimitusjohtaja Eero Karhumäki kertoo.

Raatin stadion on avattu vuonna 1953 ja remontoitu 2009-2011. Stadionin katsojakapasiteetti kansainvälisissä otteluissa on 4200. Se toimii jalkapallon Ykkösessä pelaavan AC Oulun kotikenttänä. Oululaisseura vastaa käytännön järjestelyistä yhteistyössä VPS:n kanssa.

– VPS on äärettömän hieno ja perinteikäs suomalainen jalkapalloseura. On todella upeaa saada järjestää raitapaitojen Eurooppa-liigan karsintaottelut. Meille jäi pelkästään hyviä kokemuksia viime vuodesta – se osoitti, että oululainen jalkapalloyleisö haluaa nähdä kansainvälisiä otteluita. Tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä VPS:n kanssa ja uskomme hyviin tuloksiin. Tulevat ottelut ovat merkittäviä myös AC Oulun näkökulmasta, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kuvailee.

VPS pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Eurooppa-liigakarsinnoissa joko 2.7. tai 9.7. AC Oulu isännöi VPS:a Respect Suomen Cupin 5. kierroksella Oulussa torstaina 2.4.