Uutinen Edustus

Veikkausliigassa kolmen ottelun voittoputkessa olevat joukkueet mittaavat paremmuutta Lemonsoft Stadionilla klo 17.00 alkavassa ottelussa.

Oululaiset ja vaasalaiset ovat lajista riippumatta kovia kilpakumppaneita. AC Oulun ja Vaasan Palloseuran väliset ottelut ovat vuosien saatossa nousseet tunteikkaiksi sekä kentällä että katsomossa. Lauantain otteluun päästään urheilullisesti erittäin maukkaasta tilanteesta, sillä joukkueet ovat Veikkausliigan kuntopuntarin kärjessä – molemmat joukkueet ovat voittaneet kolme edellistä ottelua. Viiden ottelun puntarissa AC Oulu on vaasalaisia pinnan edellä kymmenellä pisteellään.

Vepsun alkukausi oli haastava. Koneen käynnistyttyä, se on hinannut itsensä sarjataulukossa sijalle 9. Sillä on kasassa 15 pistettä yhtä monesta ottelusta. AC Oulun kausi on ollut tasaisen hyvä. Laivastonsiniset ovat tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, mutta pistekeskiarvolla mitattuna kolmas. Lauantain ottelussa on jaossa siis jälleen kerran äärettömän tärkeitä pisteitä.

Kuluvan kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet jo kolme kertaa. Helmikuussa pisteet jaettiin 1-1-tasatuloksella Liigacupissa. Toukokuussa AC Oulu otti 2-1-kotivoiton Raatissa Veikkausliigassa ja kesäkuussa oululaiset tiputtivat vaasalaiset ulos Suomen Cupista rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi. Historian valossa VPS on niskan päällä, sillä se on voittanut keskinäisistä otteluista 11. AC Oulu on poistunut voittajana yhdeksän kertaa ja seitsemän kertaa on päädytty pistejakoon. Ennakkoon voidaan siis kaikki asiat huomioiden odottaa erittäin tasaista ottelua. VPS:n paras maalintekijä kuluvalla kaudella on ollut Robin Hudd neljällä täysosumalla. AC Oulun maalitykki Ashley Coffey on osunut maalipuiden väliin yhdeksän kertaa. Niklas Jokelainen ja Rasmus Karjalainen ovat tehneet neljä maalia mieheen.

Kuten me, VPS on nyt hyvässä voittoputkessa. Heidän pelinsä on edennyt paljon ja he ovat nyt paljon vankka joukkue hallussaan mutta myös poissa. Pienet muutokset kokoonpanossa ja joidenkin pelaajien vakiinnuttaminen uusiin rooleihin vaikuttivat myös tähän parannukseen.

Tärkein tekijä meille on kuitenkin se, että pystymme ilmaisemaan kollektiivisen dynamiikkamme kentällä jälleen. Jos teemme niin, olemme lähempänä oman voittosarjamme jatkamista. Erittäin dynaaminen progressiivisessa hallussamme, erittäin vahva vastapainossa ja riittävän pystysuora aina kun mahdollista ovat 3 keskeistä näkökohtaa, joihin meidän on keskityttävä.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte

Ottelu näkyy tuttuun tapaan Ruutu+-palvelussa. Oulussa tunnelmaan voi virittäytyä Oluthuone Leskisessä, Jumprussa sekä Wingerissä. AC Oulun kannattajat järjestävät otteluun bussikyydin ja ennakkotietojen mukaan ainakin kaksi bussillista olisi lähdössä tukemaan omiaan Vaasaan.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko