Uutinen Edustus

1-1-lukemiin päättynyt AC Oulun ja Jipon lauantainen kohtaaminen otettiin tyytyväisinä vastaan odotetusti vain joensuulaisleirissä.

VIDEOKOOSTE OTTELUSTA

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen pureskeli lopputulosta pettyneenä, sillä sinipaitojen tekemisen taso ei pysynyt riittävän korkealla täyttä 90 minuuttia.

– Itse asiassa ensimmäiset 20 – 30 minuuttia olimme kentällä varsin hyviä. Jipon pelissä sen sijaan näkyi silloin ylilatautumista ja meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu jo hyvissä ajoin. Yhden maalin saimme tehtyä ja itse asiassa teimme toisenkin, Malinen viittasi Mika Nurmelan kulmapotkusta 14. minuutilla syntyneeseen tilanteeseen, jossa pallo näytti käyvän jopa selkeästi maaliviivan paremmalla puolella.

– Meidän pelaajat sanoivat kyllä, että se kävi sisällä. Eikä ollut ihan ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun meiltä vietiin maali.

Kaiken kaikkiaan Malinen jäi kaipaamaan omiltaan parempaa puolustusasennetta, sillä varsinkin alakerran keskinäisessä viestinnässä olisi kohennettavaa. Vertailukohdaksi sopikin juuri lauantain vierasjoukkue.

– JIPPO puolusti hemmetin paljon kovempaa. Esimerkiksi heidän toppari Tuomas Korpelahan on lähes hullu, mutta kyllä se on todella kova pelimies. Olisin iloinen, jos meidän puolustuksessa puhuttaisiin yhteensä sen verran kuin Korpela puhuu yksin.

– Jos alhaalta tulisi koko ajan käskyjä ja ohjausta, voittaisimme palloja aikaisemmin ja kahdella tai kolmella syötöllä pääsisimme pelaamaan itsemme maalintekotilanteisiin. Se on kiinni tietynlaisesta järkevästä aktiviisuudesta ja ohjaamisesta, Malinen painotti.

Joensuulaisten päävalmentaja Jarmo Korhonen puolestaan oli nöyrä mies tasapelin jälkeen. Ykkösen itäisin joukkue saalisti Raatin stadionilta peräti kauden seitsemännen tasapelinsä ja jatkoi nousujohteista suuntaustaan.

– Olemme nyt pelanneet peräkkäin kolmea kärkijoukkuetta (AC Oulu, FC Lahti ja FC KooTeePee) vastaan ja saaneet niistä viisi tikkiä. Meillä ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin repiä kaikki peliin, mitä saadaan. Sydäntä meillä on ja se on meille elinehto. Meillä on koko kaudelta vain kolme tappiota. Se kertoo mielestäni siitä, että kaikki ei ole persiillään, Korhonen alleviivasi.

Edellä mainitun Korpelan ohella Jipon taistelun ruumiillistuma on AC Oulussa liigakaudella 2007 pelannut Tarmo Koivuranta. Keskikentän raataja tunnusti, että tasapeli oli Jipolle maksisaavutus Raatista.

– Totuuden nimissä on sanottava, että selvisimme osittain tuurilla ja osittain järjettömällä taistelulla ensimmäisen puolen tunnin prässistä. Siinä AC Oulu olisi voinut tehdä kaksi tai kolme häkkiä ja peli olisi sitten ollut siinä. Pakko tähän on siis olla tyytyväinen.

Neljän vuoden takaisesta AC Oulun joukkueesta kentällä kirmasivat lauantaina Koivurannan lisäksi vain Janne Hietanen ja Ilja Fomitsev. Lisäksi silloin harjoitusrinkiin kuulunut Juho Meriläinen oli lauantaina penkillä.

– Tuttuja ei niin paljon enää ollut, mutta olen kyllä AC Oulua ja Malisen joukkueita vastaan pelannut aikaisemminkin, joten suurin piirtein tiesi kyllä mitä odottaa. Ei ollut mitään yllätyksiä. Joukkueet tuntevat toisensa tässä sarjassa, Tare mietti.

JIPPO jatkaa kovaa taisteluaan sarjapaikasta, sillä vaikka vähät tappiot ovat positiivinen asia, ei pelkillä yhden pisteen otteluilla pitkässä juoksussa kuuhun mennä. AC Oulu sen sijaan kohtaa seuraavassa erittäin tärkeässä ottelussaan sarjakärki PK-35:n Raatissa ensi viikon sunnuntaina.

LUE MYÖS: Otteluraportti

(Toimitus, Olli Kohonen)