Uutinen Edustus

AC Oulu solmi ennen joulua kaksi tärkeää jatkosopimusta, kun seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä Dritan Stafsula allekirjoitti vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Maalivahtivalmennuksesta vastaa niin ikään vuoden mittaisella jatkosopimuksella AC Oulu-legenda Jani Luukkonen.

31-vuotias Stafsula on tykittänyt AC Oulun paidassa 34 täysosumaa 101 pelaamassaan virallisessa ottelussa. Kahdella edellisellä Ykkösen kaudella ”Tani” on onnistunut maalinteossa 20 kertaa. Albanian ja Suomen kansallisuudet omistava vasuri on käyttökelpoinen pelaaja usealle eri pelipaikalle.

– Tani on osoittanut pystyvänsä tekemään paljon maaleja tällä tasolla. Hänellä on kyky ratkaista pelejä henkilökohtaisilla suorituksilla. Näen hänet tulevalla kaudella kuitenkin enemmän peliä avaavana ja rakentavana pelaajana, joka järjestää tilanteita muille, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

– Albanialainen veri ei ole sieltä kylmimmästä päästä, mutta Tani on näyttävät pystyvänsä kurinalaiseen peliin meidän kanssa. Hänellä on sydän ja tahto AC Oulun takana ja taito olla huippupelaaja Ykkösessä, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

Pateniemessä perheineen asustava ja hierojaksi opiskeleva Stafsula on innoissaan sopimuksesta.

– Haluan pelata AC Oulussa ja auttaa joukkuetta kaikilla mahdollisilla tavoilla. Viime kausi oli pettymys, mutta uskon meidän olevan vahvempia tulevaisuudessa. Talvi pitää käyttää hyväksi joukkueen osalta ja myös omalta osaltani. Tiedän, että voin tehdä paljon maaleja ja järjestellä niitä, Stafsula vakuuttaa.


Luukkonen on tekemässä hienoa uraa maalivahtivalmentajana (Matti Eteläperä)

Aikoinaan 106 ottelua AC Oulun maalinsuulla torjunut Jani Luukkonen on vastannut AC Oulun maalivahtivalmennuksesta kaudesta 2010 lähtien, josta lähtien Luukkonen on noussut ryminällä Suomen johtavien maalivahtivalmentajien joukkoon. AC Oulun ja oululaisten nuorten lupausten kanssa tehtävän valmennuksen lisäksi Luukkonen kuuluu Suomen Palloliiton maalivahtivalmentajien ryhmään vastaten tällä hetkellä U21-maajoukkueen maalivahtivalmennuksesta.

– Jani on tällä hetkellä yksi parhaista maalivahtivalmentajista koko Suomessa. Hän on tehnyt jo usean vuoden hyvää jälkeä meidän ja nuorten oululaisten maalivahtien kanssa, Nurmela kommentoi tyytyväisenä.

Sopimusten myötä AC Oululla on kasassa 11 pelaajasopimusta ja kolme valmentajasopimusta.