Uutinen Edustus

AC Oulussa jo kaudesta 2005 lähtien pelannut Juho Meriläinen on solminut seuran kanssa yhden vuoden jatkosopimuksen. Tuore sopimus pitää puolustajan AC Oulussa ainakin syksyyn 2012 asti.

Meriläisen rooli seurassa kasvaa kokonaisuutena laajemmaksi, sillä pelaamisen lisäksi hän työskentelee jatkossa puolipäiväisesti myös toimisto- ja markkinointipuolella. Jo tämän kauden aikana 23-vuotias Meriläinen on suunnitellut muun muassa AC Oulun kausikortteihin ja pääsylippuihin littyviä asioita.

– AC Oulu on kasvanut askel kerrallaan isommaksi ja isommaksi osaksi elämääni. Molemmat osapuolet ovat olleet tyytyväisiä ja jatkossa pyrin auttamaan seuraa myös toimiston puolella sekä markinnoinnissa. Käytännössä työtä on pelaamisen ohella parikymmentä tuntia viikossa, Meriläinen kertoo.

– Juho tekee seuran eteen töitä isolla sydämellä ja kaikki tekeminen kertoo vahvasta sitoutumisen tasosta. Tällaisia henkilöitä tarvitsemme jatkossa lisää seuran ympärille. Tämä tuore sopimus on myös oiva esimerkki siitä, että pelaamisen rinnalla voi olla tällainenkin vaihtoehto, AC Oulun toimitusjohtaja Kimmo Piispanen toteaa.

Seitsemättä kauttaan AC Oulussa pelaava ja myös joukkueen kapteenistoon kuuluva Kellon Työväen Urheilijoiden sekä OLS:n kasvatti on jo ehtinyt huomata, miten paljon urheiluseurassa on joukkueen ympärillä töitä tehtävänä ennen kuin peli viheriöllä vihelletään käyntiin.

– Pelaajan näkökulmasta ottelutapahtuman järjestäminen saattaa tuntua joskus helpolta, mutta nyt olen nähnyt kuinka monen asian hoitoa yksikin ottelu vaatii. Seurassa on hyvä draivi päällä, mutta jatkossa pyrin itsekin tuomaan uusia ideoita myös ottelutapahtuman ympärille, sanoo Meriläinen.

Kentän puolella Meriläinen on pelannut tällä kaudella topparin tontilla seitsemässä ottelussa.

– Ensimmäiset kuusi ottelua olin avauksessa, mutta sitten oli vähän selkävaivoja, jotka vaikeuttivat pelaamista. Nyt selkä alkaa olla taas kunnossa ja pyrin voittamaan pelipaikan takaisin. Kilpailu topparin pelipaikalle on tässä joukkueessa erittäin kovaa ja se motivoi kaikkia tekemään jatkuvasti parhaansa.

– Vaikka roolini seurassa laajenee myös kentän ulkopuolelle, en tingi tippaakaan pelillisistä tavoitteista, jotka ovat edelleen kovat, painottaa Meriläinen.

Kokonaisuutena Meriläinen on suhteellisen tyytyväinen joukkueensa alkukauteen. Yhdeksästä ottelusta sarjan jaetulla kärkipaikalla majailevan AC Oulun saldona on kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

– Pelillisesti on kehitettävää vielä, mutta välillä on tullut pisteitä vähän huonommallakin pelillä. Kun peli alkaa vielä rullata paremmin, niin taistelemme varmasti paluusta liigaan. Kiva on ollut seurata myös nuorten oululaisten nousua lähtijöiden korvaajiksi ja lisäksi näen, että uudet hankinnat, kuten Jeremy Vuolo ja Randy (Edwini-Bonsu) ovat onnistuneet hyvin, niputtaa Meriläinen.

AC Oulun ottelut jatkuvat huomenna lauantaina, jolloin oululaisten vieraaksi Raatin stadionille saapuu JIPPO Joensuusta. Ottelu alkaa klo 16.00.

(Toimitus)