Uutinen Edustus

AC Oulu ja Samuli Hölttä ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

Samuli Hölttä palaa Ouluun Mikkelistä, jossa hän pelasi kaksi edellistä kauttaan Ykköstä. Ennen MP:n kausia 24-vuotias toppari pelasi Joensuun JIPPO:ssa yhden kauden Ykköstä.

Sopimus AC Oulun kanssa herättää lämpimiä ja innokkaita tunteita, sillä pääsen nyt kolmen vuoden Itä-Suomen reissun jälkeen palaamaan kotiin. Olen seurannut ACOa junnusta lähtien ja seuran viime vuosien työ on ollut mielestäni vakuuttavaa. Kiitollinen fiilis päästä jatkamaan tätä työtä nyt pelaajana.

Samuli Hölttä

HauPan kasvatti palaa kotikaupunkiin kolmen muualla vietetyn vuoden jälkeen. Edellisen kerran Hölttä nähtiin oululaisten riveissä, kun hän pelasi Herculesin paidassa Kakkosessa kaudella 2020.

Tulevalle kaudelle tavoitteenani on saada paikka avauskokoonpanosta. Pidemmän tähtäimen tavoitteena on päästä tekemään uraa ulkomailla, mutta vasta kun Veikkausliigassa olen lyönyt läpi.

Samuli Hölttä

Samuli on isokokoinen ja fyysisesti vahva keskuspuolustaja. Hän toimi MP:n kapteenina viime kaudella, mikä jo sinällään antaa osviittaa miehen kyvystä kantaa vastuuta itsestään ja joukkueesta.

Samuli on kehittynyt tasaisen varmasti viime vuosina. Oli Ykkösessä ihan parhaimpia toppareita. Samuli on nopea ja vahva pelaaja, pärjää mainiosti kaksinkamppailuissa. Kova taistelija, joka lyö itsensä viimeisen päälle likoon joukkueen puolesta. Pallollinen pelaaminen kehittynyt myös tasaisen varmasti. 

Hieno esimerkki myös oululaisille jalkapallojunioreille siitä, miten erilaisia pelaajapolkuja AC Ouluun on olemassa ja minkälainen merkitys rautaisella asenteella on kehittymisen kannalta.

Hienoa saada Samuli takaisin Ouluun!

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen