Uutinen Edustus

AC Oulu ja puolustaja Akseli Kalermo, 19, ovat sopineet vuoden jatkosopimuksen. Kalermo tuli viime kaudella lainalle Ouluun Rovaniemen Palloseurasta elokuun siirtoikkunassa. Pelaajasopimuksia on nyt kasassa 12 kappaletta.

Kannuksessa vuonna 1997 syntynyt Akseli Kalermo ja AC Oulu solmivat tällä viikolla vuoden jatkosopimuksen. Kalermo pelasi viime kaudella Veikkausliigaa Rovaniemen Palloseurassa kuusi ottelua ja loppukaudesta seitsemän ottelua Ykköstä AC Oulun riveissä. Seurajoukkueotteluiden lisäksi mies on nähty syksyllä U20-maajoukkueen otteluissa. 

Aiemmin urallaansa OLS:ssa, Italian Atalantassa sekä Ruotsissa IF Brommapojkarnassa pelannut Kalermo kävi viime kauden jälkeen lyhyellä visiitillä myös Englannissa. 

– Pian viime kauden viimeisen pelin jälkeen minuun otettiin yhteyttä Middlesbroughin organisaatiosta, ja pyydettiin sinne käymään kolmeksi viikoksi. Näiden viikkojen jälkeen sain palautteeksi, että muutoin kaikki kunnossa mutta fysiikka ei riitä sopimuksen saamiseen. Siellä tehtiin kaikenlaisia testejä fysiikan mittaamiseksi. Tätä mahdollisuutta en olisi saanut ilman AC Oulussa pelattuja tärkeitä pelejä topparina. Puhuin heti reissun jälkeen Makon ja Boron scoutin kanssa, ja tulin hyvin nopeasti siihen päätökseen että oman kehityksen kannalta oli AC Oulu selvä ykkösvaihtoehto, kertoo Kalermo. 

Oulussa Kalermoa kiinnosti myös kovatasoinen valmennus sekä perhesuhteet. 

– Täällä mulla on paras tukiverkosto ja hyvä turvallinen työympäristö sekä entinen A-maajoukkuepelaaja arvioimassa ja ohjaamassa joka päivä. Oon jo aloittanut jengin mukana treenaamisen, ja kun saadaan vielä henkilökohtainen fysiikkaohjelma kuntoon niin kaikki on valmista. Tavoitteet ensi kaudelle on kehittää omia heikkouksia määrätietoisesti paremmaksi sekä pelata jokainen ottelu isoilla minuuteilla. Lisäksi oli mukava tehdä muutama erikoistilannemaali ja auttaa siten oma suomalainen lempijoukkue Veikkausliigaan 2018, päättää Kalermo. 

Valmentaja Markus Heikkinen oli iloinen että Kalermo päätti jäädä Laivastonsinisiin. 

– Oli mukava että Aksu päätti jäädä meille, koska hänellä oli muitakin vaihtoehtoja.  Toppariksi hänellä on hyvät raamit, mutta fyysisesti hän on hieman raakile. Aksussa on paljon potentiaalia, koska hän on kova tekemään töitä ja kehittämään itseään. Aletaan vaan nyt käymään huolellisesti pelipaikan saloja läpi. Päätähtäin on että pidetään poika terveenä, jotta hän pääsee kehittymään. Nähtiin jo syksyllä, että Aksu pystyy Ykkösen pelejä pelaamaan, joten tulevalla kaudella hän tulee varmasti saamaan paljon vastuuta, päättää Heikkinen. 

AC Oulun pelaajatilanne kaudelle 2017 (15.12.2016)

Maalivahdit: Johannes Wentin, Juuso Särkelä

Puolustajat: Markus Heikkinen, Niilo Hautala, Samuli Leppälä, Niko Ronkainen, Aleksi Lappalainen, Akseli Kalermo

Keskikenttäpelaajat: Jair, Samuel Kurttila

Hyökkääjät: Juuso Kemppainen, Petteri Pietola