Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta, kun maalivahti Juhani Pennanen ja keskikenttäpelaaja Jere Aallikko liittyvät laivastonsinisten vahvuuteen vuoden mittaisilla sopimuksilla. Myös valmennus- ja taustaryhmään on koottu viimeiset palaset, kun päävalmentaja Lähderinteen alaisuuteen on liittynyt Mikko Isokangas. Joukkueen lääkärinä jatkaa Terveystalon Ville Puukka ja fysioterapeuttina niin ikään Terveystalon Ari Korkala.

Paljon on vettä virrannut Merikosken siltojen ali sen jälkeen, kun Juhani Pennanen viimeksi AC Oulua edusti. Oulunsalon Pallon kasvatti kuului laivastonsinisten ryhmittymään vuosina 2011 – 2013, kerryttäen pelivastuuta pääasiallisesti Haukiputaan Pallossa ja Oulun Luistinseurassa. Oulusta Pennasen tie vei kaudeksi 2014 Kakkosta pelanneeseen PS Kemiin. Kolmeen kauteen Kemissä mies sai kokea kaksi sarjanousua ja yhden kauden Veikkausliigajoukkueen ykköstorjujana. Viime kaudella Pennanen palasi Kemistä Ouluun torjuen palloja OPS:n ykkösmaalivahtina.

Pennanen on treenannut viime aikoina AC Oulun vahvuudessa vapaana agenttina purettuaan sopimuksen OPS:n kanssa. Oulunsalolaisen uusi seura löytyi lopulta vanhasta tutusta osoitteesta, kun sopimus laivastonsinisten kanssa syntyi. AC Oulun ja Juhani Pennasen sopimus on yhden vuoden mittainen.

Keskikenttäpelaaja Jere Aallikko tekee paluun AC Oulun paitaan ja liittyy joukkueen vahvuuteen välittömästi. Kaudeksi 2017 Ouluun saapunut Aallikko on kahdensuunnan keskikenttäpelaaja, joka pystyy ottamaan haltuunsa useamman eri pelipaikan keskikentällä. Monipuolinen pallotaituri on nuoresta iästään huolimatta nähnyt jalkapalloa myös Suomen rajojen ulkopuolella. Imatralla syntynyt Aallikko lähti jo kahdeksantoista vuotiaana Unkariin Budapest Honvéd FC:n akatemiaan. Unkarista miehen matka on kulkenut FC Levadiaan Tallinnaan ja Notoddeniin Norjaan. Ulkomaan kokemuksien jälkeen pelejä on kertynyt FC Kultussa, sekä AC Oulussa.

Edellisellä kaudella AC Oulussa Aallikko pelasi Ykkösessä 25 ottelua, onnistuen maalinteossa kaksi kertaa.

– Juhani täydentää meidän maalivahtikolmikon erittäin hyvin. Meillä on kolme veskaria, jotka kaikki ovat Oulun alueen kasvatteja. Kilpailutilanne on loistava, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

– Jerejäi viime kaudelta mieleen todella työteliäänä ja kurinalaisena joukkuepelaajana. Ollaan tämä talvi menty erittäin kapealla pelaajamateriaalilla ja Jere antaa vaihtoehtoja useammallekin pelipaikalle, Lähderinne jatkaa.

AC Oululla on nyt siis kasassa 23 pelaajasopimusta, joista kolme on maalivahteja. Tervettä kilpailua pelipaikoista on siis odotettavissa alkavalla kaudella. Tähän kilpailuun oman mausteensa tuo vielä OLS:n kanssa sovittu farmisopimus joka mahdollistaa pelaajien nopean liikkumisen kahden seuran välillä.

Valmennusryhmän uusi kasvo on haukiputaalainen Mikko Isokangas. Lempinimeä ”Känö” totteleva valmentajalupaus on ollut laivastonsinisten mukana lähes koko talvikauden. Isokangas on toiminut urallaan viimeksi Haukiputaan Pallon valmennuspäällikkönä. Tulevalla kaudella Isokangas kuuluu myös JS Herculeksen valmennusryhmään.

Laivastonsinisten lääkärinä jatkaa Terveystalo-yhteistyön puitteissa Ville Puukka ja fysioterapeuttina Ari Korkala. Molemmat miehet toimivat rooleissaan myös viime kaudella ja Puukalla on kokemusta AC Oulun tehtävistä jo usean vuoden ajalta.

– Olen äärettömän tyytyväinen valmennus- ja taustaryhmääni. Ammattitaitoa löytyy valtava määrä jokaiselta osa-alueelta ja kaikki ovat mielettömän sitoutuneita tehtäviinsä, Lähderinne kehuu.