Uutinen Edustus

AC Oulun ilonaiheisiin sunnuntai-illan maalittomassa tasapelissä kuului loukkaantumisensa jälkeen paluun laivastonsiniseen pelipaitaan tehnyt Joonas Pennanen.

Otteluraportti

Lähes koko kauden ajan sitkeistä vammoista kärsinyt Pennanen kirmasi kentälle 72. minuutilla ja oli ottelun loppuajan kentän terävimpiä pelaajia.

– Olihan se mahtavaa päästä pitkästä aikaa pelaamaan Raattiin. Mutta kyllähän se hyökkäyspään pelaajana aina ärsyttää, jos ei saada ainuttakaan maalia tehtyä, vaikka paikkoja meillä kyllä oli, Pennanen puhisi.

Pallonhallinnan kääntäminen maaleiksi on Pennasen mielestä loppujen lopuksi varsin yksinkertainen juttu.

– Paikoista on laitettava sisään. Asiaa kyllä painotetaan treeneissä paljon, mutta nyt tarvitaan lisää kylmäpäisyyttä ja röyhkeyttä maalille menossa. Myös minulla itselläni on siinä paljon tehtävää.

Tilastojen valossa Ykkösen parhaaksi vierasjoukkueeksi tällä kaudella nousseen FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen puolestaan otti tasapelin vastaan hyvällä mielellä.

-Tämä tulos tyydyttää kyllä. Ja maineemme hyvänä vierasjoukkueena perustuu siihen, että meillä taitaa olla kohta kaikki vierasottelut pelattuina, mutta kotiottelut ei. Hyvin olemme kyllä ryöstäneet pisteitä ja joukkue on ollut nöyränä jokaisella paikkakunnalla, minne olemme menneet.

– AC Oulu oli tänään samanlainen vastustaja kuin aina ennenkin. Se on aktiivinen, aggressiivinen ja pelaava joukkue, joka ei vain tänään paikoistaan maaleja tehnyt, Lempinen tiivisti.

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen näki maalittomassa tasapelissä myönteisiäkin asioita. Joukkue oli kehissä myös ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman suurempia loukkaantumishuolia.

– Puolustuspelimme oli kerrankin hyvää ja saumatonta. Meidän vain on opittava olemaan vaarallisempia loppukaudella. Yhdestä tasapelistä ei kannata tehdä liian vahvoja johtopäätöksiä, Malinen totesi.

Vaikka muutamia virheitä sattui myös alakerrassa, toimi esimerkiksi avauspeli kelpo tavalla. Lisäksi keskikenttä tuki hyökkäystä monipuolisin syötöin ja laukauksiakin oli Malisen mielestä riittävästi – samoin kuin vapaa- ja kulmapotkuja. Tehottomuus vain vaivasi rankalla kädellä kotijoukkuetta, jonka taistelu sarjan voitosta vaikeutui kahden menetetyn pisteen myötä.

Otteluraportti

(Toimitus, Olli Kohonen)