Uutinen Edustus

AC Oulun organisaation muutos on valmis. Paulus Pikkarainen aloittaa AC Oulu Oy:n myyntijohtajana ja Juho Meriläinen on nimitetty seuran uudeksi seurajohtajaksi. Urheilupuolen asioista vastaan jatkossa hallituksen jäsen ja manageriksi nimetty Timo Kalermo sekä seuran päävalmentaja.

Paulus Pikkarainen, 30, on AC Oulu Oy:n uusi myyntijohtaja. Pikkarainen siirtyy tehtävään Kempeleen seurakunnan papin virasta. AC Oulu on Muuramesta kotoisin olevalle, mutta Oulussa vuodesta 2011 asuneelle intohimoiselle jalkapallomiehelle erittäin tuttu seura – Pikkarainen on toiminut viimeisen kahden vuoden aikana erittäin paljon AC Oulun vapaaehtois- ja kannattajatoiminnassa.

Mika Nurmelan pestin myyntijohtajana ottava Pikkarainen erottui useiden hyvien hakijoiden joukosta erityisesti tuoreiden ideoiden ja yrittäjähenkisyyden avulla. Teologian maisterin paperit omaava Pikkarainen aloittaa tehtävässään virallisesti lokakuun alussa, mutta aloittaa tutustumisen uuteen työympäristöön välittömästi.

AC Oulu Oy:n hallitus, väistyvä myyntijohtaja Mika Nurmela ja tuleva seurajohtaja Juho Meriläinen ovat valintaansa erittäin tyytyväisiä.

– Paulus oli hakijoista selvästi nuorin, mutta myös kunnianhimoisin. Useista hyvistä hakijoista hän erottui kuitenkin kokonaisuuden kannalta selvästi parhaaksi – hänellä on paljon uusia ja hyviä ideoita meidän toiminnan kehittämiseen ja hän uskaltaa varmasti tarttua haastavaan tehtävään. Nure (Mika Nurmela) tietää millaista tehtävässä on toimia, joten hänen näkemyksellä ja mielipiteellä oli valinnassa suuri merkitys. Hän tulee myös valjastamaan Pauluksen tehtävään, jotta siirtymä olisi mahdollisimman kivuton, AC Oulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Arto Oja kertoo.

Pikkarainen itse tarttuu tehtävään innolla.

– Olen seurannut AC Oulua jo vuosien ajan. Tunnen seuran ja sen historian todella hyvin ja olen päässyt viimeisten vuosien aikana aistimaan tunnelmaa myös normaalia kannattajaa lähempää. Näen seurassa valtavat mahdollisuudet ja tulen antamaan kaikkeni hienon tulevaisuuden eteen, Pikkarainen taustoittaa.

– Minun vastuullani tulee olemaan seuran yhteistyökumppaniverkoston ylläpitäminen ja laajentaminen sekä tuotteen luominen entistäkin mielenkiintoisemmaksi. Lisäksi tulen toimimaan esimiehenä myyntitiimille, jota lähdetään seuraavaksi kartoittamaan, Pikkarainen päättää.

Juho Meriläisestä AC Oulun seurajohtaja

Seuraa pelaaja ja työntekijänä vuodesta 2005 saakka edustanut Juho ”Äffä” Meriläinen on nimitetty AC Oulun uudeksi seurajohtajaksi. Uusi titteli on luonnollinen jatkumo Meriläisen ja AC Oulun pitkässä historiassa.


Juho ”Äffä” Meriläisen ura AC Oulussa alkoi pelaajana vuonna 2005

Aikaisemmin yleismies Meriläisen tehtäviin on kuulunut mm. ottelutapahtumien järjestäminen, seuran markkinointi, talous- ja toimistoasioista vastaaminen sekä fanituote- ja lipunmyyntipalvelut. Jatkossa edellisten tehtävien lisäksi Meriläinen tulee vastaamaan seuran päivittäisestä toiminnasta suoraan hallitukselle toimien organisaatiossa esimiesasemassa.

– Äffä tuntee seuran paremmin kuin omat taskunsa. Hän on ollut pitkään mukana kentällä ja kentän ulkopuolella, joten näkemystä löytyy AC Oulun jokaiselta osa-alueelta. Hän välittää seurasta ja tekee valtavasti töitä. Uuden tittelin myötä halusimme tuoda lisää selkeyttä organisaatioon tässä murrosvaiheessa ja antaa Äffälle esimiesaseman, Arto Oja kertoo.

Meriläinen itse pitää muutosta luonnollisena organisaation murrosvaiheessa.

– Pitkälti samat hommat minulle edelleen kuuluu. Tehdään se mitä pitää ja tehdään se aina vain paremmin. Meillä tulee olemaan selkeä työnjako seurassa – Paulus hoitaa myynnin, Timo Kalermo hallituksesta ottaa managerin pestin itselleen ja hän yhdessä päävalmentajan kanssa vastaa urheilupuolesta. Minulle jää käytännössä kaikki muu ja tulen olemaan linkki usean asian keskellä, Meriläinen avaa uutta työnjakoa.

ACOTV

Yhteistyössä