Uutinen Edustus

Oulun kaupungin virkamiesjohto on käynyt keskusteluja jalkapallon pääsarjatason olosuhteista AC Oulun kanssa. Keskusteluissa on päädytty yhteistuumin siihen, että Oulun kaupunki jatkaa Heinäpään jalkapallostadionin toteuttamisen edellytysten selvittämistä yhteistyössä OTC Stadion Oy:n kanssa. Tavoitteena on löytää yhdessä toteutettavissa oleva ratkaisu.

Castrenin urheilualueen kehittäminen puolestaan jatkuu nykyisen toiminnan pohjalta. Sinne ei rakenneta Veikkausliigan edellyttämiä olosuhteita.

Hyvässä yhteistyössä käytyjen keskustelujen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että Castrenin kehittäminen Veikkausliigan vaatimukset täyttäväksi varakentäksi ei olisi ollut taloudellisesti eikä toiminnallisesti järkevä ratkaisu kenenkään kannalta. Tämän seurauksena päädyimme siihen, että selvitämme vielä mahdollisuuden löytää Heinäpäähän toteutettavissa oleva ratkaisu.

toteaa AC Oulun ja OTC Stadion Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo.

Heinäpään kaupunginosaan on suunniteltu jalkapallostadionia jo noin kolmen vuoden ajan. Projektia oli toteuttamassa AC Oulun pääomistajan OTC-sijoitus Oy:n tytäryhtiö OTC Stadion Oy. Suunnitelmassa stadion oli tarkoitus rakentaa 75-prosenttisesti yksityisellä rahoituksella.

Oulun kaupunki on tukenut hanketta merkittävänä elinvoima- ja liikuntainvestointina. Asemakaavamuutos hyväksyttiin keväällä yksimielisesti kaupunginvaltuustossa, joka myönsi hankkeelle myöhemmin myös kaupungin investointiavustusta 4,2 miljoonaa euroa. Hankkeeseen on odotettavissa tukea myös opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja Suomen Palloliitolta, mikä pienentää kaupungin investointiosuutta.