Uutinen Edustus

Oulun Luistinseuran nuoremmat C-juniorit lensivät torstaina Tukholmaan pelaamaan Lennart Johansson Academy Trophy -kutsuturnausta. Turnaukseen on kutsuttu Euroopan kovimmat juniorijoukkueet ja OLS on ainoa suomalaisjoukkue 1998 syntyneiden ikäluokassa. Samassa lohkossa OLS:n kanssa ovat Juventus Italiasta, BK Frem Tanskasta ja Vitesse Hollannista. Toisessa lohkossa jatkopeleihin pääsystä pelaavat turnauksen järjestävä seura AIK, FC Barcelona, Red Star Belgradista sekä Stabaek Norjasta. Turnaukseen on kelpuutettu ainoastaan kahdeksan joukkuetta ja voidaankin perustellusti sanoa, että kyseessä on yksi kovatasoisimmista nuorten turnauksista koko Euroopassa tänä vuonna. Kaikki turnaukseen osallistuvat joukkueet tulevat pelaamaan ns. ykkösryhmällään.

OLS:n valmennuspäällikkö Antti Pehkonen on syystäkin tyytyväinen:

– On erittäin hienoa, että pohjois-suomalaista jalkapallo-osaamista arvostetaan näin paljon. Kutsuja saavat vain harvat ja laadukkaat joukkueet. Tämä turnaus on erittäin merkittävä koko seuran kannalta ja antaa varmasti uskoa päivittäiseen työntekoon jokaisessa ikäluokassa. Kutsu osoittaa myös, että olemme oikealla tiellä seuran valmennuksellisten linjausten suhteen.

Mitä kautta tällaiseen turnaukseen on mahdollista saada kutsuja?

– Kutsuja ei lähetellä kelle tahansa se on selvää. Meidän 98-syntyneiden ryhmä on osallistunut useisiin kansainvälisiin turnauksiin ja kotimaisiin kutsuturnauksiin miltei joka vuosi. Nämä turnaukset ovat olleet laadukkaita ja siellä on päästy verkostoitumaan oikeisiin ihmisiin. Tästä iso kiitos kuuluu joukkueen taustoille. Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että joukkue pelaa laadukasta jalkapalloa ja vielä pärjää sillä. OLS 98:n kutsu tulevan viikonlopun turnaukseen pohjautuukin hyvin pitkälti viime syksyisen FC Hongan kutsuturnausvoittoon Espoosta, Pehkonen toteaa.

Tomi Molinin ja Esa Karihtalan valmentaman ryhmän ensimmäinen koitos on siis perjantaina 18.5. jolloin vastassa on Juventus.

OLS:n esityksiä turnauksessa voi seurata turnaussivuilta:

https://www.lennartjohanssontrophy.se/

Lisäksi tapahtumasta on tarjolla videokuvaa sekä nettisivuilla, että Ruotsin TV4 kanavalla.

OLS Toimitus