Uutinen Edustus

AC Oulun 17-vuotias keskikenttäpelaaja Matias Ojala palaa huomenna perjantaina koti-Suomeen vajaan viikon mittaiselta Bundesliigaseura Hannover 96:n testileiriltä.

Sunnuntai alkanut ja tänään torstaina harjoitusten osalta päättynyt testileiri sujui Ojalan omin sanoin hyvin. Ensimmäiset kaksi harjoituspäivää kuluivat U19-joukkueen mukana ja kaksi seuraavaa puolestaa seuran reservijoukkueen matkassa. Reissu opetti Ojalalle jälleen elämää paitsi ammattilaiskentillä, myös kenttien ulkopuolella.

– Kaksi ensimmäistä päivää olin tosiaan U19-joukkueen mukana. Harjoituksissa oli hyvä tempo ja jätkät olivat todella taitavia. Minulla meni omasta mielestä kuitenkin todella hyvin ja sain joukkueen valmentajalta erittäin positiivista palautetta. Pelasimme paljon erilaisia pelejä ja pääsin näyttämään osaamista, Ojala kertoo.

– Ensimmäiset reservien treenit menivät vähän huonosti. Harjoittelimme paljon taktisia asioita ja olin koko ajan puolustavan joukkueen mukana, enkä päässyt oikein mukaan missään vaiheessa. Tänään onnistuin paljon paremmin ja myös reservien valmentaja kehui esityksiäni tänään. Kokonaisuudessaan reissusta jäi oikein hyvä mieli, mutta ei näistä saksalaisista koskaan tiedä, Ojala pohtii tulevaisuutta pilke silmäkulmassa.

Harjoitusten viedessä päivästä ainoastaan kahdesta kolmeen tuntia, on vuorokaudessa uusissa maisemissa paljon kulutettavaa.

– Asuin reissun ajan kolmikerroksisessa akatemiarakennuksessa, jossa minulla oli oma huone. Alakerrasta löytyi keittiö, joka täyttyi talon rouvan toimesta päivittäin. Muut asukkaat ja saksalaiset eivät oikein englantia puhuneet, joten välillä oli vähän sekaannusta ja yksinäistä, mutta onneksi internet toimi, Ojala kertoo arjesta harjoitusten ulkopuolella.