Uutinen Edustus

AC Oulu ja maalivahti Nuutti Kaikkonen ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

Nuutti Kaikkonen edusti viime kaudella Joensuun Jippoa ja pelasi Ykkösessä kolme ottelua. 18-vuotias maalivahti on innoissaan sopimuksesta Laivastonsinisiin ja saapuu Ouluun korkein tavoittein.

“Soppari on mulle hieno mahdollisuus ja tietysti haluan käyttää sen mahdollisimman hyvin. Ensi kaudella tavoite on kehittyä pelaajana ja tehdä debyytti Veikkausliigassa.”, kommentoi Nuutti Kaikkonen sopimusta ja tavoitteitaan.

Maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen on seurannut 198 senttisen maalivahtilupauksen kasvua jo pitempään ja tuntee hänet entuudestaan.

“Olen nähnyt Nuutin pelaavan ensimmäisen kerran Torniossa Kai Pahlman -turnauksessa vuonna 2018 ja hänestä jäi jo silloin positiivinen kuva maalivahtina. Hänellä on perusasiat hallussa, mikä kertoo siitä, että hän on päässyt harjoittelemaan hyvässä valmennuksessa. Nuutti on ulottuva ja kimmoisa maalivahti, jolla on potentiaalia kehittyä erittäin hyväksi maalivahdiksi. Hienoa päästä tekemään hänen kanssaan yhteistyötä ja uskon, että pystymme tarjoamaan kasvuympäristön, jossa hän voi saavuttaa oman huippunsa.”, summaa Luukkonen nuoren tulokkaan ominaisuuksia.

Pelaajasopimusten tekemiseen liittyy monia erilaisia koukeroita. Vetovoimatekijät on hyvä olla kunnossa, joilla voidaan auttaa pelaajia jalkapallon ulkopuolisia asioita.

“Kiitos Nuutin saamisesta tänne Ouluun kuuluu myös seuran koulusasioista vastaavalle hallituksen jäsenelle Timo Kalermolle, joka on ollut järjestelemässä Nuutin kouluasioita Oulun päässä.”, kertoo Jani Luukkonen sopimuksen syntyyn liittyvistä olosuhteista.