Uutinen Edustus

Ykkösen sarjakautensa lauantaina päättänyt AC Oulu on solminut yhden vuoden mittaiset jatkosopimukset puolustaja Niko Kukan sekä keskikenttäpelaaja Dominic Yoben kanssa.

21-vuotias Niko Kukka päätti ensimmäisen kautensa AC Oulussa. Uransa aikana 30 poikien maaottelua pelannut vasen laitapuolustaja siirtyi Ouluun Etelä-Suomesta, jossa hän pelasi edellisellä kaudella Veikkausliigaa FC Hongan sekä Ykköstä Atlantiksen riveissä.

Kuluneella kaudella Kukka kuului AC Oulun tärkeimpiin pelaajiin, sillä hän esiintyi avauskokoonpanossa kaikkiaan 23 ottelussa. Tilille tuli myös kaksi tehtyä maalia.

– Niko jakoi myös meidän sisäisen syöttöpörssin voiton, joka on harvinaista puolustajalle. Vasenjalkaisena puolustajana Nikosta on meille paljon hyötyä myös hyökkäyspäässä. Hän on sopeutunut kaupunkiin hyvin ja ensi kauden yhteinen projekti meillä on saada hänet puolustamaan vieläkin paremmin sekä pelaamaan yhä liikkuvampaa peliä, päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

– Hommat ovat toimineet Oulussa hyvin. Täällä on mukava pelata ja pidän myös valmentajasta, joten miksipä en jäisi. Tunnen myös kehittyneeni pelaajana Oulun vuoden aikana ja uskon, että kehitys jatkuu. Ensi kaudella tavoitteena on olla nostamassa AC Oulua Veikkausliigaan, Kukka miettii.

22-vuotias Dominic Yobe puolestaan pelasi AC Oulussa jo Veikkausliigaa kaudella 2007, jolloin hän siirtyi Ouluun ruotsalaisesta Örgryten joukkueesta. Myös Yobe kuuluu oululaisjoukkueen avainmiehiin, sillä hän pelasi keskikentällä 23 ottelussa. Sambialainen onnistui myös maalinteossa viisi kertaa.

– Odotusarvot hänen kohdallaan olivat erittäin kovat edellisen kauden visiitin jälkeen. Meillä kesti kuitenkin pitkään ennen kuin löysimme hänelle oikean roolin joukkueessa. Hänen suoritustaso nousi selkeästi sen jälkeen, kun rooli muuttui entistä puolustavammaksi keskikenttäpelaajaksi. Dominic on tervepäinen urheilijatyyppi, josta on meille varmasti paljon hyötyä ensi kaudella, Malinen niputtaa.

– Olen onnellinen Oulussa, sillä pidän paljon sekä seurasta että kaupungista. Vaikka nousu jäi nyt toteutumatta, niin pelasimme mielestäni ihan hyvän kauden. Henkilökohtaisesti odotin itseltäni enemmän ja toivottavasti pystyn nostamaan tasoani ensi kaudella, Yobe toteaa.

Yobe.jpg
Dominic Yobe.

AC Oulu keikkui koko päättyneen kauden ajan mukana taistelemassa liiganoususta, mutta sijoittui Ykkösessä lopulta neljänneksi. Ensi kaudeksi AC Oululla on nyt kasassa jo 12 pelaajasopimusta sekä valmentajasopimus Juha Malisen kanssa.

Seuraavaksi neuvottelupöydässä jatketaan oululaispelaajien Antti Pehkosen, Jarno Tenkulan ja Jussi Äijälän kanssa.

– Heidän tilanteensa selviää lähiaikoina. Sen jälkeen aletaan katsomaan tämän kauden joukkueen ulkopuolisia vahvistuksia, Malinen linjaa.