Uutinen Edustus

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen ei ollut tyytyväinen joukkueensa taistelutahtoon ja esiintymiseen torstain KäPa-ottelussa.  Malisen ääni kuuluikin läpi ottelun harvinaisen selvästi ja valmentaja toi oman pettymyksensä myös hyvin äänekkäästi esille.

AC Oulun peli karkasi käsistä ensimmäisen jakson hyvän jälkipuoliskon
jälkeen. Malinen oli nähnyt jo aiemmin paljon korjattavaa joukkueen asenteessa.

– Kymmenen minuuttia viitsin katsella sitä touhua. Sitten jouduin antamaan palautetta huutamalla pelaajille, Malinen aloitti puheenvuoronsa ottelun jälkeen.

– Monen mielestä se kuulosti lapselliselta, mutta sillä ansaittiin edes piste. Rehellisesti sanoen me ei tänään olisi sitä ansaittu. Jos en olisi alkanut huutamaan, olisimme hävinneet törkeästi tämän pelin, Malinen jatkoi.

Toinen puoliaika ja etenkin sen loppu oli AC Oulun heikointa peliä tällä kaudella. Neljän kierroksen jälkeen sarjaa johtaneet oululaispelaajat pyrkivät pääsemään ottelusta mahdollisimman vähällä työnteolla. Sanomattakin on selvää, minkälaiset seuraukset tällaisestä ovat.

Malinen olisi mieluusti muuttanut tässä ottelussa jopa jalkapallon sääntöjä.

– Harmi, että pelissä saa tehdä vain kolme vaihtoa. Me olisimme tarvinneet enemmän. Kolmen vaihdon jälkeen kentälle jäi vielä pari taapertavaa tuomasta, Malinen heitti.

AC Oulun vahvan alkukauden yksi tärkeimmistä tekijöistä on ollut laitahyökkääjien loistavat otteet. Niin Tommi Siekkinen kuin Jarno Tenkulakin ovat aiheuttaneet nopeudellaan koko ajan vaikeuksia vastustajien puolustukselle. KäPaa vastaan kummankaan suoritus ei ollut sataprosenttinen.

– Meidän pelille on olennaista vahva laitapeli. Tällä kertaa laitapeli ei kuitenkaan ollut ottelun tasolla.

Tasapelin myötä AC Oulu putosi sarjan piikkipaikalta, kun Viikingit nousi Hämeenlinna-voitollaan sarjan kärkeen. AC Oulu jatkaa kuitenkin sarjakakkosena tasapisteissä JJK:n, PK-35:n ja Jipon kanssa. Kärkiryhmä Viikinkeihin eroa on vain kaksi pistettä. Myös päävalmentaja Malinen muistutti alkukauden hyvistä otteista.

– Ei tässä kannata iskeä päätä pensaaseen. Tässä ottelussa alisuoritimme, mutta aiemmissa peleissä olemme välillä ylisuorittaneet. Se on selvää, että mikään joukkue ei pysty pelaamaan sata lasissa 26 ottelua. Pettymyksiä tulee ja matka jatkuu tästä eteenpäin, Malinen päätti.

AC Oulun kausi jatkuu ensi keskiviikkona Pohjois-Suomen hegemoniaottelussa TP-47:n vieraana Torniossa.