Uutinen Edustus

AC Oulu jatkoi sunnuntaina tappiotonta taivaltaan, kun joukkue haki arvokkaan vieraspisteen vahvasti kauden aloittaneen PK-35:n kotikentältä. Valmentaja Malisen mukaan esitys kasvatti uskoa koko kautta ajatellen, sillä varsinkin pallollisella pelissä AC Oulu jätti isäntänsä selkeästi varjoon.

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen oli varsin tyytyväisellä mielellä sunnuntaisen PK-35-ottelun jälkeen. Tällä kertaa oli tyytyminen tasapelipisteeseen, mutta joukkueen peli-ilme tyydytti valmentajaa.

– Ottelu antoi kyllä jälleen paljon uskoa jatkoa ajatellen. Koko joukkue pelasi aggressiivista ja aktiivista peliä. Olen tyytyväinen, että saimme hyvältä joukkueelta vierasottelussa pisteen, mutta toisaalta voittokin olisi ollut otettavissa. Dominoimme ja hallitsimme peliä, Malinen totesi.

Selvästä hallinnasta huolimatta AC Oulu ei kuitenkaan kyennyt muutamaa tilannetta lukuun ottamatta rakentelemaan aivan ykkösluokan maalipaikkoja.

Juho Meriläisellä oli Iyam Fridayn hienosta syötöstä erinomainen tilaisuus iskeä maali 82. minuutilla, mutta muutoin PK-35 pystyi pitämään oululaiset pois parhaalta maalintekosektorilta.

– Vielä kaipaamme terävyyttä viimeistelyyn. Odotan hyökkääjiltä enemmän henkilökohtaisia ratkaisuja ja nopeita laukauksia. Koko ajan kuitenkin menemme eteenpäin myös tässä asiassa ja kun pelaajat saavat olla enemmän yhdessä, niin kyllä siitä hyvä tulee. Joukkue teki sunnuntainakin hyvän työn, mietti Malinen.

Jos hyökkäyspelistä jäi viimeinen silaus puuttumaan, niin puolustuspeli puolestaan toimi Pukinmäessä erinomaisesti.

– Koko puolustuslinjan yhteispeli toimi hyvin. Boussad Houchen pääpeli oli jälleen erinomaista ja lisäksi maininnan ansaitsee Juho Meriläinen. Juho pelasi erittäin hyvän ottelun, hän katkoi vastustajan hyökkäyksiä ja taisteli palloja omille, Malinen suitsutti.

Myös PK-35:n päävalmentaja Mikko Lappalainen antoi ottelun jälkeen tunnustusta AC Oululle.

– Oulu on valmentajansa näköinen joukkue, erittäin energinen ja aggressiivinen, Lappalainen sanoi.

AC Oulu on kerännyt neljästä ottelustaan kahdeksan pistettä, ja tällä hetkellä joukkue on maalieron turvin sarjan kärjessä. Seuraava ottelu on edessä torstaina, kun sarjanousija Käpylän Pallo saapuu vieraaksi Ouluun.