Uutinen Edustus

AC Oulu jatkoi tappiotonta taivaltaan sunnuntai-iltana, kun PS Kemistäkään ei ollut sarjajohtoon siirtyneen oululaisjoukkueen pysäyttäjäksi. Päävalmentaja Juha Malinen antoi ottelun jälkeen ansaittua kiitosta pelaajistolleen.

Yli kaksituhatpäinen oululaisyleisö sai jälleen vastinetta pääsylippurahoilleen, kun AC Oulu intoutui etenkin ottelun toisella jaksolla esittämään parastaan. Ilta tarjosi kovia taistelutilanteita, kauniita maaleja ja ansaitun kotivoiton.

PS Kemillä oli ottelussa omat hetkensä ensimmäisellä jaksolla, kun etenkin pirteä hyökkääjä Tommy Torvikoski pääsi muutamaan otteeseen testaamaan oululaispuolustusta. Tauon jälkeen vieraista ei kuitenkaan enää ollut isäntien kyytiin.

– Luvut ovat tylyt, ja kuvastavat lopulta kokonaisuutena ihan hyvin tätä peliä. Kohtasimme vahvan, nälkäisen ja aktiivisen AC Oulun. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ihan ok, mutta toinen jakso oli suuri pettymys. Jäimme täysin jalkoihin ja toinen jakso oli aika yksipuolista näytöstä, tunnusti PS Kemin päävalmentaja Ilkka Marttila.

Kemiläisten ilta vaikeutui huomattavasti myös sen takia, että joukkueen tärkein pelaaja, brassitoppari Graciano, loukkasi ensimmäisen jakson lopulla nilkkansa, eikä pystynyt pelaamaan enää toisella jaksolla. Toisella jaksolla Kemin puolustus oli ajoittain täysin tuuliajolla AC Oulun hyökkääjien käsittelyssä.

– Tietysti Gracianon loukkaantuminen oli meille suuri menetys. Rinkimme on hyvin kapea, eikä loukkaantumisia tai pelikieltoja oikein kestä tulla. Toivottavasti hän pystyy pelaamaan seuraavassa ottelussamme, Marttila totesi.

AC Oulun luotsi Juha Malinen oli ottelun jälkeen tuttuun tapaan rauhallisella mielellä, mutta etenkin muutaman pelaajan henkilökohtaiset onnistumiset lämmittivät mieltä.

– Ehkä kentän paras pelaaja oli tänään Mamadou Konate, joka tosin jäi jostain syystä ilman palkintoa. Mahtava työmoraali ja aivan loistava pelisuoritus häneltä tässä ottelussa myös vaikeina hetkinä. Hän oli kärjessä kuin uudestisyntynyt pelaaja, joka teki hirveän määrän pyyteetöntä työtä ja sahasi menemään.

– Konate meni huonoihinkin palloihin taistelemaan ja voitti niitä. Kaiken sitten kruunasi todellinen pelimiehen maali. Se pallo oli jo menossa maalivahdille, mutta vielä hän pystyi lisäämään vauhtia ja tekemään maalin. Loistava peli, Malinen ihasteli.

Toinen selkeä onnistuja oli Iyam Friday, joka teki kovan määrän töitä koko illan ajan ja onnistui iskemään myös ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Lisäksi Friday syötti toisen ja kolmannen maalin. Friday pelasi ottelun ensimmäisen jakson oikeassa laidassa, mutta siirtyi toisella jaksolla keskustaan.

– Friday tulee varmasti pelaamaan joskus jatkossakin laidassa, mutta yksi tämän ottelun käännekohdista oli se, että hän pääsi pelaamaan keskelle. Hän alkoi siinä dominoimaan keskustaa ja sitten Tommi Siekkinen toi toisella jaksolla hyvää vauhtia reunaan. Friday toteutti jälleen omat tehtävänsä täydellisesti, Malinen kiitteli.

– Ottelua kokonaisuutena jos ajattelee, niin tarkoituksemme oli pelata vastustajan selustaan, koska tiesimme, ettei Kemillä ole siellä nopeita pelaajia. Ensimmäisellä jaksolla keskikenttäpelimme takerteli, emmekä saaneet tarpeeksi hyviä tilanteita hyökkäyssuuntaan. Kemillä puolestaan oli useita vastahyökkäyksiä, joista olisi voinut tulla tasoitusmaalikin.

AC Oululla oli vielä ottelun ensimmäisen puolituntisen aikana hieman ongelmia puolustuspelissä, ja kemiläiset pääsivät muutamaan otteeseen jopa selkeisiin ylivoimahyökkäyksiin. Joukkue kävi kuitenkin kuvioita läpi tauon aikana, eikä toisella jaksolla vastaavia tilanteita enää nähty.

– Keskikenttäpeli tuli kuntoon toisella jaksolla, emmekä enää menettäneet palloja siinä. Peli kääntyi toivomaamme suuntaan, kun emme enää hävinneet palloja keskikentällä. Lopputulos tietysti imartelee ja hieno juttu, että saimme toisella puoliajalla ketsuppipullon auki.

– Joukkueella oli hyvä ilme ja vaikeaksi ennakoitu peli päättyi hienoon riemuvoittoon, totesi Malinen.

AC Oulu nousi siis voiton myötä sarjakärkeen ja suoran liiganousijan paikalle. Oululaisleiristä vakuutetaan kuitenkin edelleen, ettei sarjataulukolla ole tässä vaiheessa kautta mitään merkitystä.

– Ei se vaikuta ainakaan minuun, eikä toivottavasti pelaajiinkaan. Minä menen seuraavaksi tästä kotiin, jossa grillaan, syön kaksi makkaraa sinapilla ja vedän ehkä yhden siiderin, Malinen heitti.

– Näillä piikkipaikkahöpötyksillä ei ole mitään merkitystä siihen, että me saamme pisteitä. Vain se merkitsee, mikä on tilanne 26 kierroksen jälkeen. Seuraavassa pelissä on taas keskityttävä siihen, että saamme pisteen vierasottelusta. Kahden pisteen keskiarvolla olemme hyvässä vauhdissa.

Ja se seuraava ottelu AC Oululla on edessä ensi sunnuntaina Helsingissä Atlantista vastaan.

Ottelun tapahtumat

(Toimitus)