Uutinen Edustus

AC Oulu sai tiistaipäivänä sekä hyviä, että huonoja uutisia. Huono uutinen koskee Joni Mäkelää, joka loukkasi polvensa AC Kajaania vastaan pelatussa ottelussa. Hyviä uutisia saatii Dani Hatakan osalta hänen tultua valituksi Suomen U21-maajoukkueeseen.

Kauden avausmaalinsa AC Kajaania vastaan viimeistellyt Joni Mäkelä loukkaantui taklaustilanteessa viime sunnuntain ottelussa. Mäkelän polven sisäsivuside on irronnut ja AC Oulun lääkäri Jukka Ristiniemi leikkaa nuoren oululaishyökkääjän jalan keskiviikkona. Arvioitu toipumisaika on noin kaksi kuukautta, joten ennusteen mukaan Mäkelä palaa tositoimiin loppukesästä.

– Ikävä juttu Jonin kannalta. Hän sai vamman jo aikaisessa vaiheessa ottelua, mutta jatkoi sinnikkäästi ja iski ottelussa tärkeän maalin. Pelin jälkeen polvi kuitenkin turposi ja siitä otettujen magneettikuvien perusteella jouduimme tekemään leikkauspäätöksen, oululaisseuran pitkäaikainen lääkäri Jukka Ristiniemi kertoo.


Dani Hatakka (vas.) on iskenyt keskuspuolustajan tontilta jo kaksi maalia (Jouko Kylmäoja)

AC Oulua lainasopimuksella edustava Dani Hatakka on kutsuttu mukaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka kohtaa Norjan ja Liettuan kesäkuun otteluissa. Pikkuhuuhkajat kohtaavat isäntämaa Norjan Hønefossissa 5.6. ja Liettuan Raatin stadionilla 11. kesäkuuta. Oululaiskatsojilla on näin ollen hyvä mahdollisuus nähdä AC Oulusta tuttu pelaaja maajoukkuepaidassa Raatin stadionilla.

Viime kaudella Veikkausliigassa debytoinut isokokoinen keskuspuolustaja on pelannut Suomen nuorisomaajoukkueissa yli kolmekymmentä kertaa, ja maaliskuussa Hatakka pelasi ensimmäisen ottelunsa alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Kaksi maalia tällä kaudella viimeistellyt Hatakka on innoissaan päästessään Mika Laurikaisen valmentaman maajoukkueen mukaan.

– Mukavat fiilikset valinnasta, tottakai. Pelit AC Oulussa ovat sujuneet hyvin ja kehitystä on tapahtunut koko joukkueen osalta. Tästä on hyvä jatkaa kohti perjantain paikallisottelua, Hatakka pohtii.

AC Oulu astelee nurmelle seuraavan kerran perjantaina, kun Raatin stadionilla pelataan kauden ensimmäinen paikallisottelu, OPS – AC Oulu.