Uutinen Edustus

AC Oulu solmi perjantaina kolme uutta pelaajasopimusta. Joukkueeseen liittyvät kahden vuoden sopimuksilla kenttäpelaajat Juha Majava ja Joonas Pennanen sekä maalivahti Bleron Kllokoqi.

Kaikki uudet sopimuspelaajat ovat harjoitelleet AC Oulun mukana jo marraskuusta lähtien ja olleet mukana myös kahdessa testimielessä pelatussa harjoitusottelussa.

Juha Majava on 26-vuotias rovaniemeläislähtöinen vasemman laidan pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä puolustajana että laitahyökkääjänä. Vasenjalkainen Majava on pelannut urallaan yhteensä 80 Veikkausliigaottelua RoPSin sekä FC KooTeePeen riveissä.

– Majava on pohjoisen poika, joka on hankkinut jo kokemusta liigaympyröistäkin. Hän tulee hakemaan meiltä vastuuta ja on varsin kokonaisvaltainen pelaaja. Juha on vasemman reunan yleismies, joka omaa hyvät keskitykset ja osallistuu aktiivisesti peliin. Uskon, että hän pystyy näyttämään esimerkkiä myös meidän nuoremmille pelaajille, päävalmentaja Juha Malinen kuvailee.

20-vuotias Joonas Pennanen puolestaan siirtyy AC Ouluun Kokkolan Palloveikoista, jossa KPV:n oma kasvatti on pelannut koko uransa ajan. Vuodesta 2005 lähtien Ykkösessä pelannut Pennanen viihtyy parhaiten oikean laitapuolustajan tontilla, mutta pystyy pelaamaan myös saman puolen laitahyökkääjänä. Pennasta on luonnehdittu erittäin lahjakkaaksi tulevaisuuden pelaajaksi.

Pennasen potentiaalista kertoo se, että hän on käynyt uransa aikana jo Hollannin pääsarjassa pelaavan AZ Alkmaarin leirillä.

– Pennanen on lahjakas pelaaja, joka hakee nyt Oulusta selkeästi uusia haasteita uralleen. Hänellä on hyvä kosketus ja hyvät keskitykset. Siinä on varmasti pelaaja, joka tulee taistelemaan runsaasta peliajasta, Malinen kertoo.

Kolmas uusi sopimuspelaaja on ensi viikolla 22 vuotta täyttävä maalivahti Bleron Kllokoqi. AC Oulun loppuvuoden molemmissa harjoitusotteluissa pelannut suomalaismaalivahti on edustanut urallaan aikaisemmin lähinnä Etelä-Suomen juniorijoukkueita, kuten muun muassa HJK:ta.

Oulun yliopistoon opiskelemaan tulleesta Kllokoqista Malinen kaavailee joukkueen kolmosmaalivahtia Dennys Rodriguesin ja Juho Keskisen rinnalle.

– Hän on persoonana sellainen, joka sopii ryhmäämme ja täydentää maalivahtitriomme. Aktiivinen maalivahti, jolla on kova asenne ja aktiivinen ote peliin, Malinen toteaa.

Uusien sopimusten myötä AC Oululla on kasassa jo 18 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajista peräti 15 on suomalaisia ja kahdeksan oululaisia, joten lähtökohdat uuteen kauteen ovat jo tässä vaiheessa erinomaiset.

Vuodenvaihteen jälkeen etsinnässä on vielä yksi toppari sekä kaksi hyökkääjää. Malisen mukaan nämä täsmähankinnat tullaan etsimään kaikessa rauhassa ja huolella.

Kahdeksantoista sopimuspelaajan lisäksi AC Oulun mukana jatkavat kahden kuukauden mittaisella esisopimuksella Tervarit-juniorien toppari Ville Oksala, viime kaudella OPS-jp:ssä pelannut keskikenttämies Eetu Uusitalo sekä viimeiset kolme kautta Ykköstä Tampereen Palloveikkojen riveissä pelannut toppari Markku Viitanen.

– Nämä neljä pelaajaa jatkavat ryhmässämme ja haistelevat ilmapiiriä. Heillä on myös mahdollisuus saada sopimus ensi kaudeksi, Malinen sanoo.

AC Oulu lähti perjantain harjoituspelin jälkeen reilun kuukauden verran kestävälle joululomalle. Harjoitusten pariin joukkue palaa ensi vuoden alussa eli 5. tammikuuta.