Uutinen Edustus

AC Oulu ja Magnus Breitenmoser ovat solmineet loppukauden kattavan pelaajasopimuksen, jossa on optio kaudesta 2024. 

Magnus Breitenmoser saapui ensimmäisen kerran Ouluun vahvistamaan joukkuetta heinäkuussa 2021 ja pelasi viime kauden loppuun asti Laivastonsinisissä. Seura olisi halunnut pitää hänet riveissä, mutta yhteisymmärrykseen ei päästy sopimusasioissa. Nyt on neuvoteltu uudelleen ja Magnus palaa Ouluun.

Magnuksen sopimus FC Thunin kanssa purettiin yhteisymmärryksessä talvella ja hän on ollut siitä lähtien ilman sopimusta. Alunperin kartoitettiin pelaajia kesän ikkunaan, mutta Magnuksen kaltaiset ns. sopimuksettomat pelaajat ovat vapaita siirtymään Suomeen myös talven ja kesän siirtoikkunoiden välisenä aikana, joten siinäkin mielessä hän oli meille kiinnostavampi pelaaja kuin muut ehdokkaat.

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Keskikenttäpelaaja on pukenut AC Oulun paidan päälleen 42 kertaa Veikkausliigassa ja niissä on syntynyt kolme maalia. 24-vuotias sveitsiläinen joutuu olemaan heti ensimmäisen pelin poissa, kun hän sai kaksi keltaista korttia Eurolopputurnauksen päätösmatsissa Vepsua vastaan. Pelikielto koskee jo maanantain kotiottelua FC Honkaa vastaan, mikäli pelaajan rekisteröinti saadaan suoritettua ennen sitä.

Magnus on meille tuttu pelaaja kahdelta edellisestä kaudelta, joten tiedetään varmuudella minkälainen pelaaja ja persoona saadaan joukkueeseen. Magnus oli joukkueessa ja seurassa pidetty persoona sekä totta kai monipuolisena keskikenttäpelaajana arvokas pelaaja joukkueelle myös kentällä. Olisimme halunneet pitää hänet joukkueessa viime kauden jälkeen, mutta valitettavasti ei päästy silloin yhteisymmärrykseen.  

Nyt tarjoutui tilaisuus tuoda Mägi takaisin Ouluun, minkä molemmat osapuolet halusivat hyödyntää, joten neuvottelut etenivät nopeasti  yhteisymmärykseen. 

Tervetuloa takaisin Ouluun Mägi!

Markus Heikkinen

Magnus palaa mielellään Ouluun ja on innoissaan päästessään tuttuun joukkueeseen kavereiden keskuuteen.

Minkälaiset ajatukset sinulla on “kotiinpaluusta”?

Olen innoissani ja onnellinen, kun näen taas pelikavereita, ystäviä ja seurantaustoja, jotka ovat tuttuja viime kaudelta ja kiva myös tutustua uusiin naamoihin.

Magnus Breitenmoser

Meinaatko nyt asettua Ouluun uran loppuun asti?

(Naurua) Katsotaan. Kaikki tietävät, että rakastan Oulua ja minulla on täältä paljon hyviä muistoja, joten ei sitä koskaan tiedä.

Magy

Mitä olet touhunnut sen jälkeen, kun lähdit Oulusta?

Palasin FC Thunin riveihin, koska minulla oli heidän kanssaan sopimus. Treenasin heidän kanssaan tammikuun loppuun asti, jonka jälkeen päätimme sopimuksen. Sen jälkeen olen harjoitellut kotikaupunini joukkueen FC Wilin alle 21-vuotiaiden joukkueen mukana pysyäkseni kunnossa.

183 cm pitkä keskikenttäpelaaja

Millaisena näet tämän vuoden joukkueen ja mitä odotuksia sinulla on tähän kauteen?

Olen katsonut kaikki pelit ja minusta AC Oululla on hyvä joukkue, jossa on paljon potentiaalia. Mielestäni kaikki on mahdollista, jos uskomme omaan tekemiseen ja meillä on kaikki taito tehdä jotain erityistä. Eihän sitä tiedä, vaikka nappaamme jonku pokaalin.

Sveitsin Wilistä kotoisin oleva Breitenmoser

Ensimmäinen kummiyritys on jo kiinnitetty Breitenmoserin olkaan, kun Ortopedi Ville Puukka toimi ennätysnopeasti. Toinen olkapää on kuitenkin vielä vapaana! Mikäli haluat napata ”Magyn” yrityksesi kummipelaajaksi, ole yhteydessä [email protected]