Uutinen Edustus

AC Oulun viikon mittainen syysloma on takana ja joukkue on palannut jälleen harjoitusten pariin. Edessä on kahdeksan ottelua ennen sarjan päättymistä.

AC Oulu palasi joukkueharjoituksiin maanantai-iltapäivänä hyvällä mielellä. Viikon loman aikana pelaajat pääsivät irtautumaan täysin jalkapallosta, joten Castrenin kentällä viilettikin joukko virtaa täynnä olevia urheilijoita.

Ainoa päävalmentaja Juha Malista hieman huolettava asia on kuitenkin tämän hetkisen pelaajajoukon kapeus. Puolustuspään pelaajat Antti Pehkonen ja Boussad Houche ovat sairastuvalla ja Juho Meriläinen sekä Jussi Äijälä armeijan metsissä. Lisäksi hyökkääjä Jarno Tenkulalla on vaivoja.

Viikonloppuna avioliiton satamaan purjehtinut Pehkonen kuntouttaa edelleen vaikeaa reisivammaansa ja Houchen pitkään pelaamista vaikeuttanut polvi leikattiin tauon aikana.

– Polvileikkaus ei onneksi lopulta ollut mikään hirveän iso juttu. Hän voi nyt oikein hyvin ja on itse yllättynyt, miten hyvin toipuminen on edennyt. Olemme valmistautuneet siihen, että hän ei pelaa seuraavassa ottelussamme lauantaina, mutta pelaamiseenkin on pieni mahdollisuus olemassa. Harjoituksiin hän palannee loppuviikolla, kertoo Malinen.

– Pelaajarinkimme on tällä hetkellä aika kapea ja katselemme edelleen markkinoita. Jos jotain uusia nimiä tulee, niin heidän täytyy aidosti haluta auttaa nimenomaan tätä joukkuetta.

AC Oululla on siis pelaamatta vielä kahdeksan ottelua tämän kauden Ykkösessä. Oululaiset ovat edelleen vahvasti mukana taistelemassa liiganoususta, sillä yhden tehdyn maalin verran paremman maalieronsa turvin toisena oleva JJK on tasapisteissä ja sarjajohtaja Viikinkeihin matkaa on vain kolme pistettä.

– Olen tehnyt pieniä piirustuksia tilanteesta. Jos pysymme samanlaisessa vauhdissa kuin tähän mennessä, niin meidän pitäisi olla sarjan päätyttyä liigakarsijan paikalla pisteen erolla JJK:hon. Se on selvää, että ainakin JJK:n kanssa meillä tulee olemaan tiukka kamppailu loppukauden aikana, Malinen niputtaa.

– Yritämme nyt saada kovan itseluottamuksen päälle ja tarkoituksena on käyttää koko pelaajarinkiä hyväksi. Odotan joukkueelta loppuhurmosta tähän kauteen, valmentaja toteaa.

Pelillisesti Malinen toivoo piristystä etenkin hyökkäyspeliin, sillä edellisen kerran AC Oulu on tehnyt yhdessä ottelussa enemmän kuin yhden maalin puolitoista kuukautta sitten. Toisaalta ilman maalia joukkue on jäänyt edellisen kerran 5. heinäkuuta, ja silloinkaan itse ottelu ei päättynyt tappioon.

– Keskiarvollisesti meillä ei ole ollut maalinteko-ongelmaa, mutta viimeisimmissä otteluissa hyökkäyspeli on ollut vähän vaikean näköistä. Toivottavasti loman aikana pelaajat ovat saaneet lisäterävyyttä ja pallot alkavat menemään paikoista maaliin.

– Loppukauden aikana pelejä on yksi ottelu per viikko –tahdilla, joten seuraavaan matsiin on aina hyvin aikaa palautua ja paikkailla kolhuja. Mielenkiintoinen loppukausi on edessä, miettii Malinen.

Seuraavan ottelunsa AC Oulu pelaa lauantaina, jolloin ohjelmassa on pitkä vierasmatka Helsinkiin Käpylän Pallon vieraaksi. Sunnuntaina JJK:ta vastaan vierastasapeliin venynyt KäPa ei tule olemaan helppo vastustaja, mutta AC Oululla ei voi ottelusta olla mitään muuta tavoitetta kuin kolmen pisteen potti.

(Toimitus)