Uutinen Edustus

João Faleiro on AC Oulun uusi fysiikkavalmentaja ja hänen sopimuksensa on kauteen 2023 asti, jossa on yhden kauden optio.

João Faleiro tulee vastaamaan AC Oulun fysiikkavalmennuksesta ja tuo myös asiantuntemuksensa AC Oulu / OLS reservijoukkueen ja B-junioreiden käyttöön. Hänellä on vahva akateeminen tausta urheilijan fysiologiasta, kuormituksen seurannasta, testauksesta, kestävyysharjoittelusta ja loukkaantumisen estämisestä.

“Minulla on intohimona jalkapalloilijoiden suoristuskyvyn parantaminen. Uskon, että minulla on paljon annettavaa AC Oululle koko joukkueen sekä pelaajien suorituskyvyn kehittämisessä heidän matkallaan huipulle asti. Minulle on tärkeää suunnitella harjoitusohjelmat niin, että samalla pystytään parantamaan suorituskykyä ja vähentämään loukkaantumisherkkyyttä. Olen luottavainen siihen, että osaamiseni täyttää seuran ja päävalmentajan odotukset.”, kertoo João Faleiro ajatuksistaan tulevasta työstä.

Ouluun saapuva Faleiro on viime vuosina työskennellyt Portugalin jalkapalloliitossa (FPF) fysiikkavalmentajana sekä yrityspuolella vastaavassa roolissa.

“AC Ouluun tuleminen on minulle mahdollisuus kehittyä. Olen kuullut, että seuralla on vahva halu mennä eteenpäin ja ne ajatukset vastaavat myös minuun omiin tavoitteisiin. Uskon, että yhdessä joukkueena pääsemme noihin tavoitteisiin. Haluan kehittää itseäni ja oppia suomalaisesta jalkapallosta, joka on minulle aivan uusi kokemus. Minulle on myös suuri kunnia työskennellä päävalmentaja Ricardo Duarten kanssa, joka on upea persoona ja huippu ammattilainen.”, summaa Faleiro ajatuksiaa Ouluun saapumisesta.

“Hienoa saada Joãon kaltainen fysiikkavalmennuksen asiantuntija AC Ouluun. Täysipäiväisen fysiikkavalmentajan palkkaaminen on myös merkittävä askel seuralta kohti vielä ammattimaisemman toimintaympäristön luomista pelaajille.”, kommentoi urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen uutta valmentajaa.

João on todellinen joukkuepelaaja, luotettava tekijä ja hän tulee varmasti tekemään kovasti töitä sen eteen, että AC Oulu kehittyy paremmaksi ammattilaisorganisaatioksi. Olen todella hyvilläni saadessamme hänet Ouluun.”, kommentoi päävalmentaja Ricardo Duarte maanmiehensä saapumista Laivastonsinisiin.