Uutinen Edustus

Talvi on syvimmillään, mutta Liigacup kolkuttelee jo ovella. Kotiotteluiden liput ovat nyt myynnissä seurakaupassa.

Talvikausi alkaa kuun lopussa, kun polkaistaan Liigacup käyntiin. AC Oulu kohtaa ensimmäisessä ottelussa viime kaudella kahdeksanneksi sijoittuneen FC Hakan. Uuden päävalmentajan Andy Smithin johdolla koskilaiset tulevat vierailulle Ouluun 27.1.2024 klo 15.00. Ottelu pelataan Heinäpään Jalkapallohallissa, jossa ei keskitalven pakkasia tarvitse kärvistellä, vaan parhaassa seurassa saa nauttia huippufutiksesta lämpimässä.

Lohkot ovat jaettu maantieteellisesti ja paremmin viime kaudella Veikkausliigassa sijoittuneet saavat kolme kotiottelua ja toiset kaksi. AC Oulu oli seitsemäs ja pohjoislohkossa oli kolme paremmin sijoittunutta, joten Laivastonsinisillä on vain kaksi ottelua kotona. Toisessa kotipelissä vastaan tulee Ilves, joka osoittautui erittäin vaikeaksi vastukseksi viime kauden jälkimmäisellä osalla. Tupsukorvat tulevat myös uuden päävalmentajan kanssa Ouluun, kun Joonas Rantanen siirtyi Gnistanista Tampereelle.

Kolmessa vierasottelussa puolestaan matkaillaan Veikkausliigan pohjoista puolta Seinäjoelta Kuopioon Vaasan kautta. Lohkon pisimmät mahdolliset reissut jäävät tänä talvena väliin ja joukkue selviää kaikista matkoista päiväreissuina. Kuopiossa ja Vaasassa jatkavat samat valmentajat, jotka päättivät kauden. Molemmissa joukkueissa päästiin vielä mitalin makuun, joten vastukset tulevat olemaan erittäin kovat joka pelissä.

Seinäjoelle joukkue matkustaa heti toisella pelikierroksella ja sielläkin on uuden päävalmentajan aikakausi aluillaan, kun heidän reservijoukkueen päävalmentajasta Stevie Grievestä tuli edustusjoukkueen päävastuun kantaja. Lisäksi mielenkiintoa otteluparissa herättää kahden nimekkään pelaajan ristiinkulkemiset, kun SJK:sta saapui AC Ouluun Jake Dunwoody ja Laivastonsinisten viime kauden kapteeni Rasmus Karjalainen vaihtoi maisemaa Seinäjoelle.

Jännittävä talvikauden sarja Liigacup starttaa siis kuun lopussa kotiottelulla Heinäpäässä. AC Oulun tie vei viime kaudella aina finaaliin asti, jossa valitettavasti kotiintuomisina oli vain hopeaa. Tule kannustamaan Laivastonsiniset jälleen huimaan kevätkauden suoritukseen! Hanki liput seurakaupasta!

Seurakauppa:
https://kauppa.acoulu.fi/liput/

Liigacupin lohkovaiheen AC Oulun otteluohjelma:

La 27.1. 15.00 AC Oulu – FC Haka, Heinäpään jalkapallohalli
La 3.2.    14.45 SJK – AC Oulu, Wallsport Areena
To 8.2.   18.00 AC Oulu – Ilves, Heinäpään jalkapallohalli
La 17.2. 18.00 VPS – AC Oulu, VEO Areena
La 24.2. 15.00 KuPS – AC Oulu, Lippumäki halli