Uutinen Edustus

AC Oulun viikon mittainen juhannusloma päättyi sunnuntaina, kun joukkue kirmasi jälleen harjoituskentälle. Treenivahvuudessa nähtiin myös yksi uusi pelaaja.

Uutena miehenä AC Oulun rinkiin on liittynyt 22-vuotias ja 182-senttinen kanadalaispelaaja John Jonke. John on Ouluun jo tammikuussa saapuneen Frank Jonken pikkuveli, joka on pelannut viime vuodet Louisvillen yliopistojoukkueessa Kanadassa eli samassa paikassa, missä myös Frank pelasi ennen Suomeen tuloaan.

Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueessakin esiintynyt John Jonke on puolustuspään pelaaja, joka on seuraavat kaksi viikkoa koeajalla AC Oulussa.

– Kaksivuotinen sopimus on jo neuvoteltu valmiiksi. Meidän alakerrassamme on ollut huutava pula pelaajista, ja John tuo sinne selkeästi yhden vaihtoehdon lisää. Täytyy muistaa, että viime kaudella tarvitsimme sarjan aikana peräti kahdeksaa topparia, joten ringissä täytyy leveyttä olla, korostaa päävalmentaja Juha Malinen.

– John olisi hintalaatusuhteeltaan meille erinomainen ratkaisu, ja hänen sisäänajo joukkueeseen helpottuu varmasti Frankin avulla, Malinen jatkaa.

Malisen mukaan pelaajamarkkinoita tarkkaillaan muutenkin koko ajan, ja tarvittaessa valmius on päällä, kun siirtoikkuna aukeaa elokuussa.

– Syksyllä tulemme varmasti vielä reagoimaan. Ensisijaisesti etsimme tietenkin sellaisia suomalaisia pelaajia, jotka haluavat tulla tähän meidän juttuun mukaan ja ovat taloudellisessa mielessä sopivia.

Tasapisteissä sarjajohtaja PK-35:n kanssa olevan AC Oulun kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla KPV:tä vastaan. Kokoonpanosta puuttuvat tuolloin ainakin pelikieltonsa toisen ottelun kärsivä Dominic Yobe sekä seuraavat kaksi viikkoa sairaslomalla oleva Eetu Uusitalo. Lisäksi polvivammasta toipuvan Tommi Kauppisen pelaaminen on vielä epävarmaa.

John Jonke saattaa debytoida AC Oulun riveissä jo keskiviikkona, mikäli pelilupa-asiat tulevat kuntoon siihen mennessä.

Takaisin sorvin ääreen joukkue palasi siis sunnuntaina.

– Meno oli kovaa ja jätkät pistettiin heti maitohapoille, ettei keskiviikon peli tule eteen liian kovana. Tunnelma oli innostunut ja meno railakasta, Malinen kuvailee.

AC Oulun ja KPV:n välinen ottelu alkaa Castrenin Oulu-lehti Areenalla keskiviikkona klo 18.30.

(Toimitus)