Uutinen Edustus

AC Oulu on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen hyökkääjänä ja keskikenttäpelaajana viihtyvän Joni Korhosen, 21, kanssa.

Joni Korhonen on espoolaislähtöinen pelaaja, joka on edustanut uransa aikana kotimaan kentillä FC Honkaa, FC Espoota sekä helsinkiläistä Klubi-04:sta. Kaudella 2007 Korhonen pelasi alkuvuoden ajan Saksan Oberliigassa Bonner SC:n joukkueessa.

FC Hongassa Korhonen pelasi kaudella 2005 Ykkösessä ja oli kaudella 2006 mukana myös liigajoukkueen ringissä. Viime kaudella seurana oli Kakkosessa pelaava FC Espoo.

Korhonen on harjoitellut AC Oulun mukana ja näytti taitojaan myös pelitilanteessa viime perjantain harjoitusottelussa.

– Linjauksemme on etsiä nälkäisiä suomalaispelaajia, ja Joni on juuri sellainen. Hän on yllättänyt positiivisesti harjoituksissa ja ollut muun muassa testeissä erittäin hyvä. Hän on hyökkäävä pelaaja, joka pystyy kuitenkin pelaamaan myös puolustavana keskikenttäpelaajana. Työmoraali on korkealla tasolla ja uskon, että saamme hänestä hyvän lisän joukkueeseen, päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

– Haluan kehittyä pelaajana, ja uskon Oulussa olevan siihen hyvät mahdollisuudet. AC Oulu on Ykkösen vahvimpia joukkueita ja tässä sarjassa niitä harvoja seuroja, jotka haluavat mennä eteenpäin. Joukkueessa on myös hyvä valmennus, joten uskon tämän olevan urani kannalta paras ratkaisu, perustelee Korhonen siirtoaan.

Oulu ei ole Korhoselle aivan vieras paikka, sillä hänen äitinsä on asunut ja isoäiti asuu nykyäänkin kaupungissa, joten vierailuja pohjoiseen on tehty useaan otteeseen.

AC Oululla on nyt kasassa 15 pelaajasopimusta. Uusien pelaajien kartoitusta Malinen jatkaa perjantaina, jolloin Heinäpään Arina Areenalla pelataan harjoitusottelu AC Oulun ja KPV:n välillä. Molempien joukkueiden kokoonpanossa nähdään useita testissä olevia pelaajia.

Perjantain ottelun jälkeen AC Oulu vetäytyy tammikuun alkuun saakka kestävälle joululomalle.

(Toimitus)