Uutinen Edustus

AC Oulu ja Johannes Pentti ovat solmineet kahden kauden mittaisen pelaajasopimuksen, jossa on seuran optio kaudesta 2026.

Johannes Pentti toimi viime kaudella AC Oulu / OLS -junioreiden hopeamitaliin päättyneen kauden yhtenä takuupelaajana.  Nuori maalivahtilupaus saapui Laivastonsinisiin kesällä 2022 RoPS:n U17-joukkueesta.

Erittäin odottavaisin mielin uuteen kauteen. Nyt pääsen kunnolla näkemään oman tasoni ja potentiaaliani, ja AC Oulu tarjoaa erittäin hyvät olosuhteet kehittyä pelaajana. Edustusjoukkueeseen pääsy on ollut haave pikkupojasta lähtien ja nyt siihen avautui ainutlaatuinen mahdollisuus hyvin menneen U17 kauden jälkeen.

Tavoitteet tulevalle kaudelle on päästä mukaan joukkueeseen ja kehittää itseäni pelaajana. Pelaamisen suhteen tavoitteena on päästä pelaamaan uutta Ykköstä mahdollisimman paljon. Pidemmän ajan tavoite on murtautua ykkösveskariksi muutaman vuoden sisällä.

Johannes Pentti
AC Oulu / OLS – HJK U17 SM-sarjan päätösottelu Heinäpäässä. Kuvaaja: Iitu Lehtonen.

17-vuotias maalivahti on alkujaan HauPa:n ja OTP:n kasvatti, mutta RoPS:an hän päätyi perheen muutettua Rovaniemelle. Takaisin liimanäppi palasi 15-vuotiaana yksin ja aloitti samaan aikaan opiskelut Kastellin Urheilulukiossa.

Johannes on lahjakas maalivahdinalku. Hänen kehityksensä on ollut tasaista ja alla vahva kausi meidän u17 joukkueessa, joten paikka edustusjoukkueen harjoitusryhmässä on täysin ansaittu. Nyt hänellä on hyvä mahdollisuus ottaa seuraava seuraava askel urallaan kohti miesten sarjoja. Pelin avaaminen ja reaktiotorjunnat ovat Johanneksen ehdottomia vahvuuksia.

Maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen

Johannes on nuori lupaava maalivahti, jonka seuraava steppi on pelata miesten pelejä samalla tasolla kuin hän pelasi U17-joukkueen peleissä viime kaudella. 

Edustusjoukkueen harjoitusympäristö ja Jantsa Luukkosen maalivahtikoulu pitävät huolen siitä, että Johanneksella on mahdollisuus kehittyä maalivahtina sille tasolle, mitä vaaditaan tuon seuraavan stepin ottamiseksi. 

Hyvillä mielin siitä, että päästiin Johanneksen kanssa yhteisymmärrykseen sopimuksesta ja, siitä että meillä on yhtenä sopimusmaalivahtina oululainen, kehityskelpoinen nuori maalivahti.

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen