Uutinen Edustus

AC Oulun valmennustiimi kaudelle 2009 on valmis. Mielenkiintoisin uusi nimi valmennusryhmässä on maalivahtivalmentajaksi tuleva Jani Luukkonen. Apuvalmentajana puolestaan jatkaa Tapio Haapaniemi ja uusi fysiikkavalmentaja on Ilkka Matila. Koko kolmikon sopimukset kattavat ensi kauden.

Jani Luukkonen on AC Oulun kannattajille erittäin tuttu mies, sillä seuraikonin asemaan noussut maalivahti pelasi AC Oulussa kaikkiaan 104 sarjaottelua vuosina 2003 – 2006.

Luukkonen oli avainroolissa myös kaudella 2006, jolloin AC Oulu nousi Veikkausliigaan. Sen jälkeen tie vei Anjalankoskelle, jossa tällä hetkellä 31-vuotias Luukkonen edusti liigassa MyPa:a kahden kauden ajan.

Mikkeliläislähtöinen Luukkonen ilmoitti paluustaan Ouluun jo aikaisemmin, sillä hän solmi joulukuussa maalivahtisopimuksen FC OPA:n kanssa. Pelaajaura siis jatkuu edelleen, mutta sen ohella kevään aikana liikuntaneuvojaksi valmistuva Luukkonen tulee toimimaan AC Oulun maalivahtivalmentajana.

– Juha Malinen oli yhteydessä ja kyseli kiinnostusta. Olen toiminut jo vuodesta 2002 alkaen juniorimaalivahtien valmentajana sekä Oulussa että MyPassa, ja ajatuksena on koko ajan ollut se, että tulen työskentelemään yhä ammattimaisemmin maalivahtivalmentajana. Tämän haasteen otan siis ilomielin vastaan, Luukkonen kertoo.

– Lähtökohtaisesti olen OPA:n pelaaja, mutta asiat on sovittu niin, että tämä kuvio onnistuu varsin hyvin. Harjoitusajat joukkueilla eivät mene päällekkäin, joten ongelmia ei ole. Kokonaisuutena tarkoituksena on viedä oululaista jalkapalloa eteenpäin, jatkaa Luukkonen.

Tuttuun seuraan Luukkonen palaa intoa täynnä, vaikka asiat ovatkin muuttuneet huomattavasti syksyn 2006 jälkeen.

– Siinä mielessä seura on tavallaan uusi, että logosta lähtien kaikki on muuttunut. AC Oulussa oli kuitenkin aikoinaan mukava pelata ja täältä on hienoja muistoja. Seuralla on mahtavat ja uskolliset kannattajat, joten senkin puolesta on kiva lähteä taas mukaan. Ja mikäpä olisi sen hienompaa kuin olla jälleen mukana nostamassa AC Oulua liigaan, Luukkonen fiilistelee.

AC Oulun maalivahtivalmentajan työ tulee olemaan Luukkoselle suuri haaste, sillä hän tulee tehtävää lähes koko seuran historian ajan hoitaneen Mikko Väänäsen tilalle.

– Haaste on todella kova ja mielenkiintoinen. Väänänen on tehnyt vuosien ajan loistavaa työtä oululaisten juniorimaalivahtien kanssa ja hänen ansiostaan itsekin aikoinaan kiinnostuin valmentamisesta.

Luukkosen ohella uutena miehenä valmennusryhmään liittyy fysiikkavalmentajana aloittava Ilkka Matila. Vahvan jalkapallotaustan omaava Matila voitti aikoinaan OTP:ssa silloisen I divisioonan maalikuninkuuden. Nykysin Matila on muun muassa Oulussa toimivan Kuntokeskus Performancen omistaja.

Malisen apuvalmentajana puolestaan jatkaa viime kauden tapaan Tapio Haapaniemi.

– Meillä on nyt kasassa ryhmä, jonka kaikki jäsenet omaavat pelimiestaustaa ja historiaa oululaisesta näkökulmasta. Lisäksi kaikki pystyvät sitoutumaan työhön niin, että ovat mukana käytännössä kaikissa harjoituksissa, päävalmentaja Malinen iloitsee.