Uutinen Edustus

AC Oulun sankariksi maukkaassa 2-1-kotivoitossa Viikinkejä vastaan nousi sähäkkä kanadalaiskärki Randy Edwini-Bonsu, joka viimeisteli isäntien molemmat täysosumat.

Edwini-Bonsu vei AC Oulun puolen tunnin pelin jälkeen 1-0-johtoon ja laukoi voittomaalin vuosaarelaisten verkkoon 80. minuutilla.

– Oli erittäin tärkeää pelata hyvin uudella stadionilla faniemme edessä. Olin ehkä hieman hermostunut ennen ottelua, koska en halunnut pettää kannattajiamme, Edwini-Bonsu mietti taiston tauottua Raatin uumenissa.

Ja sitä ei Vancouverista Ouluun siirtynyt mies ei todellakaan tehnyt. Kaksi upeaa maalia, muutama senttimetreistä kiinni jäänyt hyvä täysosumapaikka ja oivalliset syötöt olivat työnäyte, johon päävalmentaja Juha Malinen yli 3 200 katsojan tapaan oli tyytyväinen.

– Pelasimme hyvin yhteen joukkueena ja siksi voitimme, Edwini-Bonsu totesi jakaen kiitosta koko AC Oulun laivastonsiniselle miehistölle.

– Toki esimerkiksi ruohon on hieman kasvattava, mutta tämä on melko hyvä pinta kentälle, Edwini-Bonsu arvioi kehumaansa Raatin pelialustaa.

12-vuotiaana Ghanasta Kanadaan muuttanut Edwini-Bonsu pelasi itsensä oululaisen futisyleisön mieliin upeiden suoritustensa myötä. Myös Ranskassa FC Metzin junioriakatemiassa pelannut pikakiituri on tehnyt AC Oulun kanssa sopimuksen, jossa on kuluvan kauden lisäksi optio myös kahdesta seuraavasta kaudesta.

Ennen Ouluun tuloaan Edwini-Bonsulla oli harkittavanaan myös Turkin suunnan sekä toisen Ykkösen seuran eli FC PoPan tarjous, mutta AC Oulu veti pitemmän korren. Ja hyvä niin, sillä kärkipelaaja on johdattanut oululaiset jo sarjan piikkipaikalle.

Tämän hetkistä sijoitusta tosin ei Malisen mielestä kannata vielä liikaa korostaa.

– Ei sillä ole mitään merkitystä. Väliaikatuloksia tulee kyllä 25 kertaa kauden aikana. Tärkeintä on, mitä tässä ottelussa tapahtui, Malinen alleviivasi.

Malinen näki, ettei AC Oulun avauspeli toiminut voitosta huolimatta aivan ottelun alussa halutulla tavalla.

– Se oli alasarjapyörittelyä ja tempo lähti pallosta pois. Tämä oli Viikingeille hyvä asia, sillä he olivat aina valmiina vastaanottamassa meitä. Mutta jo ensimmäisen jakson aikana muutaman kerran luikahdettiin laidoista lävitse. Se tuottikin hyviä tilanteita.

FC Viikinkien päävalmentaja Ilkka Jäntti nosti esiin muun muassa kotijoukkueen vahvan hyökkäyspelaamisen.

– Erikoistilanteissa AC Oulu oli vaarallisempi, mutta ei siinä mitään, Oulu teki kaksi maalia. Meilläkin oli paikkamme, mutta tällaista futis on. Ei tässä kannata jossitella, Jäntti kuittasi.


AC Oulu tuuletti voittoa. Kuva: Tapani Pikkarainen

Myös Malinen oli rauhallinen ottelun jälkeen, vaikka Raatin ensi-ilta epäilemättä aiheutti vahvat tunteet pinnan alle. Positiivista viestiä joukkueen osalta tuli kuitenkin esiin, koska Edwini-Bonsun rooli joukkueessa on nyt hyvä, eikä AC Oulu enää tarvitse isokokoista kärkipelaajaa.

– Esimerkiksi Dritanin (Stafsula) syötöistä jäi mahtava tila juosta. Randy on halukas menemään eteenpäin, mutta myös tulemaan puolustamaan. Tällä hetkellä näyttää oikein hyvältä, Malinen hymyili.

Edwini-Bonsu tuli Ouluun tavalliseen tapaan pelaaja-agentin välityksellä. Tällä kertaa esittelyvideoon perehtyminen näyttää todella kannattaneen.

– Nure lähetti minulle videonpätkän ja sanoi, että katsoppa tämä. Siinä sitten sanoin, että tämä on meidän jätkä, että nyt on liike päällä. Ajattelin, että jos hän vähänkin jaksaa peleissä tehdä videolla nähtyjä juttuja, niin se on hyvä. Siitä prosessi lähti liikkeelle, Malinen valotti taustoja.

Tärkeästä voitosta huolimatta petrattavaakin jäi keskiviikkoon, jolloin edessä on OPS:n isännöimä tulikuuma Oulun paikalliskahina.

– Saimme nyt korkattua Raatin kivasti. Siinä oli oletettua hermoilua ja etsiskelyä ison tilan kanssa, mutta nyt homma on avattu. Emme voi lähteä ihan soitellen sotaan OPS:aa vastaan. Itse tapahtuman koen kyllä kotipeliksi, jos katsotaan yleisömäärää, mikä on meidän takana. Valitettavasti vain rahat menevät kankkulan kaivoon, Malinen sutkautti viitaten ottelun olevan OPS:n kotipeli.

OTTELURAPORTTI VIIKINGIT-VOITOSTA

(Toimitus, Olli Kohonen)