Uutinen Edustus

AC Oulu koki keskiviikkoillan ottelussaan KPV:tä pahan takaiskun, kun joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin kuuluva Frank Jonke loukkaantui. Pahimmalta skenaariolta kuitenkin vältyttiin, sillä Jonke on pelikuntoinen mahdollisesti jo heinäkuun lopussa.

Jonke loukkaantui KPV-ottelun toisella puoliajalla pian tekemänsä maalin jälkeen, kun kokkolalaisten toppari Niko Kalliokoski taklasi kärkipelaajaa polveen. Ensimmäisten arvioiden mukaan jopa koko loppukauden pelättiin olevan vaarassa, mutta perjantaiaamuna tehty magneettikuvaus antoi helpotusta huoleen. Jonken oikean polven sivuristisiteessä on vamma, josta toipuminen vie 3 – 4 viikkoa.

– Sisäside on venähtänyt, ja eturistisiteessä on hyvin pieni repeämä. Kyllä tässä selvittiin säikähdyksellä, sillä polvi ei vaadi mitään operaatiota eli pelkkä kuntoutus riittää. Yleensä tällaisesta vammasta toipuminen kestää 3 – 4 viikkoa, mutta Jonke on sen oloinen kaveri, että hän voi tulla täyteen pelikuntoon nopeamminkin, AC Oulun lääkäri Jukka Ristiniemi kertoo.

Näin ollen Jonke on sivussa todennäköisesti neljästä ottelusta. Paluu tositoimiin voisi tapahtua esimerkiksi 25. heinäkuuta pelattavassa vieraspelissä PS Kemiä vastaan.

– Valmistauduimme siihen, että hän on pois koko loppukauden, joten kyllä tämä helpottava tieto oli. Jonken poissaolon myötä esimerkiksi KPV-ottelussa kentälle tullut Henri Hanhela saa mahdollisuuksia. Nämä ovat nyt niitä paikkoja, jolloin nuoren miehen täytyy nostaa suoritustasoaan. Lisäksi Donewell Yobe on ollut erittäin pirteä, päävalmentaja Juha Malinen miettii.

Tammikuussa Ouluun saapunut Jonke ehti pelata ennen loukkaantumista yhdeksässä sarjaottelussa, ja on neljällä täysosumallaan AC Oulun paras maalintekijä. Lisäksi loistava target-pelaaja on saanut syöttöpisteen kolmeen maaliin.

AC Oulun kausi jatkuu sunnuntaina vierasottelulla FC KooTeePeetä vastaan.

(Toimitus)