Uutinen Edustus

AC Oulun kaikkien aikojen maalitekijä Dritan Stafsula on solminut seuran kanssa yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Seitsemän kauden ja 129 virallisen ottelun aikana 32-vuotias Stafsula on iskenyt laivastonsinisille yhteensä 36 maalia. Albanian ja Suomen kaksoiskansalainen on pelannut AC Oulun lisäksi Veikkausliigaa Allianssin ja Tampere Unitedin riveissä sekä viettänyt ammattilaisvuosia Norjassa, Ruotsissa ja Kazakstanissa.

Vasemmasta jalastaan tunnettu ”Tani” pelasi viime kauden aikana pääasiassa vasemman laitapuolustajan tontilla. Tulevalle kaudelle kokenutta kehäkettua ollaan kaavailemassa jälleen hyökkäävämpään rooliin.

– Viime kaudella ajatuksena oli saada Tani puolustajan paikalta vahvasti mukaan hyökkäyspeliin. Siinä onnistuttiin välillä paremmin ja välillä huonommin. Tästä syystä jo viime kauden lopulla kokeilimme häntä hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Sekä valmennus, että pelaaja itse pitivät kokeilua onnistuneena, joten on perusteltua jatkaa samalla ajatuksella. Tanilla on yksi sarjan parhaimmista laukauksista ja hänen ensimmäinen kosketus ja hyökkääjän vaisto tulee saada hyödynnettyä meidän hyökkäysalueella, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen näkee.

– Tani on joukkueen sisällä ja fanien keskuudessa erittäin pidetty hahmo. Juttua tulee kielellä, kuin kielellä ja hauskuus on taattua. Pelillisesti häneltä odotetaan jälleen suurta roolia ja totta kai hyökkäyspään pelaajana tehoja. Kaikki tietävät hänen potentiaalin ratkaista otteluita, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

Stafsulan sopimus sisältää pykälän, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden siirtyä helmikuun ajan ulkomaille. Pelaaja itse on erittäin tyytyväinen sopimukseen.

– Haluan pelata Suomessa ollessani AC Oulussa. Oulu on minun koti ja AC Oulu seura, joka merkitsee. Tulevalta kaudelta odotan itseltäni paljon tehoja – haluan ratkaista otteluita ja olla nostamassa meitä sarjan kärkisijoille, vuonna 1998 Suomeen muuttanut Stafsula päättää.

Stafsulan sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa seitsemän pelaajasopimusta kaudelle 2014.