Uutinen Edustus

AC Oulun testattavana kahden viikon ajan ollut toppari Crispine Odula Wadenya on vakuuttanut valmennusjohdon. Pitkänhuiskea kenialainen vahvistaa laivastonsinisten alakertaa 1+1-vuotisella sopimuksella.

Crispine on 25-vuotias oikeajalkainen toppari. Pitkänhuiskea pelaaja vakuutti AC Oulun valmennusjohdon kokonaisvaltaisilla ominaisuuksillaan – kenialainen on nopea, hyvä avaamaan peliä ja vahva katkoja.

Joukkueen keskuudessa ”Cris” nimeä totteleva pelimies on edustanut Kenian maajoukkueessa viiden ottelun verran. Hänen toppariparinaan on operoinut Valioliigajoukkue Southamptonin Victor Wanyama.

– Cris on todella monipuolinen ja kokonaisvaltainen toppari, joka pystyy pelaamaan myös keskikentän pohjalla. Hänellä on hyvä pelikäsitys, monipuolinen syöttövalikoima ja hän on todella vahva ja jäntevä urheilija. Näen hänessä myös johtajuutta ja luonteeltaan hän on leppoisa ja erittäin mukava mies, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kehuu.

– Mies on ensimmäistä kertaa Euroopassa ja tietysti siviilissä hieman ihmeissään lumesta ja pakkasesta. Hän on luonteeltaan todellakin huippu tyyppi ja istuu joukkueeseemme loistavasti. Ominaisuudet tukevat meidän pelitapaa ja hän tulee ajan kuluessa parantamaan vielä todella paljon, kunhan kaverit ympärillä tulevat enemmän tutuiksi. Näemme hänessa potentiaalia Suomen sarjoja paljon isompiin ympyröihin, AC Oulun manageri Timo Kalermo avaa.

Sopimuksen myötä AC Oululla kasassa 19 pelaajasopimusta kaudelle 2015.