Uutinen Edustus

AC Oulu ja laitapuolustaja Antti Peura ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimus pitää sisällään myös option kaudesta 2017.

Joulukuussa 30 vuotta täyttävä ”Pena” siirtyy AC Ouluun kasvattajaseurastaan Rovaniemen Palloseurasta. Veikkausliigassa 77 kertaa esiintynyt Peura pelasi pitkään hyökkäävissä rooleissa, mutta kaudesta 2012 alkaen pelipaikka on vakiintunut puolustuslinjaan. RoPS:n lisäksi Peura on edustanut FC Santa Clausia ja FC YPa:a.

Peura on vahva ja nopea pelaaja, joka juoksuvoimaisena tukee mielellään hyökkäyksiä. AC Oulu odottaa Peurasta vastuunkantajaa sekä pelillisesti, että henkisesti.

– Keskusteluyhteys Antin kanssa löytyi nopeasti kauden päätyttyä. Hän on kokenut pohjoissuomalainen pelaaja, joka sopii pelitapaamme ja seuran imagoon loistavasti. Odotamme häneltä paljon pelillisesti, mutta myös johtajuutta kaivataan. Teimme pidemmän sopimuksen Antin kanssa ja se toimii jälleen esimerkkinä meidän pitkäjänteisestä työstä, AC Oulun manageri Timo Kalermo kommentoi.

Päävalmentaja Rauno Ojanen ei peittele tyytyväisyyttään sopimuksesta.

– Meidän joukkueessa laitapuolustajan tulee olla vahva kahdensuunnan pelaaja. Puolustaminen on totta kai avainasia, mutta nykyjalkapallossa pelin avaaminen ja hyökkäyksien tukeminen ovat valtavassa osassa laitapuolustajien peliä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Peura muuttaa Ouluun tammikuussa. Pelaaja itse odottaa uutta haastetta innolla.

– Oulu on tuttu kaupunki – täällä asuu velipoika ja paljon kavereita, joten päätös oli helppo tehdä. AC Oulun pelitapa on minulle erittäin mieluisa ja otan tämän haasteen kokonaisuutena avosylin vastaan. Kahden vuoden sopimus antaa luottamusta varmasti molemmin puolin. Sekä seuran, että minun tavoitteena on ensi kaudelle sijat 1-2.

Peuran sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa neljä pelaajasopimusta kaudelle 2015.

Pekka Räisänen ei jatka AC Oulussa

Kaudella 2014 kapteenin nauhaa kantanut Pekka Räisänen ei jatka uraansa AC Oulussa, vaan siirtyy sarjaporrasta alemmas OPS:n riveihin. Räisänen haluaa kiittää AC Oulua yhteisestä taipaleesta.

– Viime kausi oli aivan loistava ja uskon, että seuralle on jopa parempaa luvassa. AC Oulun ei kuulu tavoitella mitään muuta kuin liiganousua. Pohdin kauden jälkeen, kuinka itse pystyn vastaamaan haasteeseen joka on ensi kaudella edessä. Ykkönen tulee olemaan jälleen astetta kovempi ja astetta haastavampi sarja. Kiireinen siviilityö ja perhe olivat syyt, miksi en voinut seuran sopimustarjoukseen tarttua, Räisänen perustelee.

– AC Oulussa pelaajista välitetään ja kaikki sujui mainiosti pelaamisen, harjoittelun ja työn suhteen. Haluan kiittää myös kannattajia ja seuran sidosryhmiä tuesta ja toivottaa laivastonsinisille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, ”Pehu” päättää.

AC Oulu kiittää Pekka Räisästä ja toivottaa kaikkea hyvää tulevaisuuteen!

ACOTV

Yhteistyössä