Uutinen Edustus

AC Oulu palailee loman jälkeen harjoituskentälle Heinäpään Arina Areenalle. Seuraavan kuukauden ajan ohjelmassa on harjoituksia neljä kertaa viikossa ja treenisisältöön kuuluu lajiharjoitteiden lisäksi muun muassa lihasharjoituksia, salibandya sekä muita oheisharjoituksia.

– Sopimuksellisia pelaajia ei ole vielä mukana hirveän paljon, joten pääpaino on Oulun seudun nuorissa pelaajissa. Nuoria pelaajia testataan muun muassa lihaskunto-ohjelmilla, koska nyt on hyvä aika kehittää heikkouksia, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

– Kokeneempiakin pelaajia mukana on, mutta heillä on nyt tärkeää aikaa hoitaa myös työ- ja opiskeluasioitaan, jatkaa Malinen.

Jo useamman vuoden ajan AC Oulun syksyn harjoituksiin on ollut ns. avoimet ovet eli potentiaalisilla uusilla pelaajilla on mahdollisuus tulla näyttämään osaamistaan. Sama systeemi jatkuu myös nyt eli uudet pelaajat ovat tervetulleita harjoituksiin. Vastaavien avoimien harjoitusjaksojen kautta AC Ouluun on aikaisempinakin vuosina löytynyt lopulta aina vakiokokoonpanoon asti nousseita pelaajia.

Kokonaisuutena AC Oulu suuntaa kohti kautta 2012 luottavaisissa tunnelmissa.

– Koko seuran toiminnassa on järjestelmällisyyttä enemmän kuin aikaisemmin ja ensi kauteen valmistautuminen on muihin syksyihin nähden selvästi edellä. Toiminnassa on kauttaaltaan ammattimainen ote, Malinen näkee.

AC Oulun ylimenokausi kestää joulukuun 10. päivään saakka. Sen jälkeen edessä on talviloma ennen kuin viralliset joukkueharjoitukset käynnistyvät tammikuun alussa.

(Toimitus)