Uutinen Edustus

AC Oulu ja Rauno Ojanen ovat solmineet loppukauden mittaisen valmentajasopimuksen. Päävalmentaja Mika Lähderinne jatkaa tehtävässään.

54-vuotias Ojanen toimi AC Oulussa Juha Malisen apuvalmentajana kaudella 2011. Kaudella 2012 Ojanen aloitti samassa tehtävässä, mutta nousi Laivastonsinisten päävalmentajaksi syyskuussa. Tästä eteenpäin ”Rane” toimi AC Oulun päävalmentaja aina kauden 2017 loppuun saakka. Kaudeksi 2018 UEFA Pro-tason valmentajalisenssin omaava Ojanen siirtyi SJK:n organisaatioon. Ennen uutta pestiä AC Oulussa, kaudella 2019 Ojanen ei ole valmentanut missään joukkueessa.

AC Oulun seurajohto haluaa osoittaa lisäresursseja joukkueen päivittäiseen tekemiseen.

– Joukkueen urheilullinen tavoite tälle kaudelle on selvä eli haluamme olla sarjassa kahden parhaan joukossa. Alkukausi oli hyvä, mutta viimeisissä otteluissa on vaivannut tehottomuus ja pisteitä ei ole kertynyt toivottuun tapaan. Reagoimme asiaan näin ja uskomme, että kurssi kääntyy. Sarjaa on vielä paljon pelaamatta ja tässä vaiheessa lähdetään siitä, että kärki otetaan kiinni, AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen kertoo.

– Seurajohto kantaa vastuunsa. Emme ole pystyneet luomaan toimenpiteillä sellaista ympäristöä, että tulokset olisivat olleet toivottuja. Ojanen tulee auttamaan Lähderinnettä työssään ja uskomme, että koko valmennusryhmä ja joukkue saa tästä tarvittavan sykkeen parempiin tuloksiin – urheilussa asiat ovat monesti hyvin pienestä kiinni, Meriläinen jatkaa.

– Seurajohto ei tule luonnollisesti puuttumaan peluutukseen tai ryhmitykseen, mutta me haluamme että AC Oulun pelissä näkyy tulevaisuudessa paljon vauhtia, yllätyksellisyyttä, voitontahtoa, yhteishenkeä, rohkeutta ja pelistä nauttimista. Näillä asioilla joukkue tulee voittamaan yleisön tuen puolelleen. Näillä elementeillä AC Oulu pelaa, Meriläinen alleviivaa.