Uutinen Edustus

AC Oulun pelaajisto palkitsi keskiviikkona yhteistyöseurojensa OLS:n ja Tervarit Juniorien lupaavimmat pelaajat rahastipendeillä.

Palkitseminen liittyy seurojen väliseen kummiyhteistyöhön. OLS:n junioreista palkittiin vuonna 1993 syntynyt Joni Mäkelä ja Tervarit Junioreista palkinnon sai vuonna 1994 syntynyt Tuure Siira.

Rahastipendit on kerätty AC Oulun joukkueen ns. sakkokassasta. Stipendeillä halutaan kannustaa nuoria pelaajia jatkamaan harrastustaan.

– Palkittujen kriteereinä olivat pelaajan lahjakkuus sekä kehittyminen päättyneen pelikauden aikana. Haluamme tukea juniorien harrastusmahdollisuuksia ja toivomme, että yhteistyön myötä juniorit kokevat AC Oulun sellaiseksi joukkueeksi, jonne pääseminen on heille tulevaisuuden tavoite, kertoo AC Oulun pelaajiston puolesta päättyneen kauden kapteeni Antti Pehkonen.

– Tällaiset jutut ovat nuorille hyviä porkkanoita, että jaksaa treenata, toteaa niin ikään kauden kummipelaajiin kuulunut Veli-Pekka Nurmi.

Ensi kaudella OLS:n B-junioreissa pelaava 15-vuotias Joni Mäkelä oli nuorukaista tällä kaudella valmentaneen Aki Karppasen mukaan osuva valinta toiseksi palkituksi.

– Joni on fiksu pelaaja kentällä ja hänellä on korkea taitotaso. Hän on tehnyt keskikenttäpelaajaksi paljon maaleja ja on tunnollinen harjoittelija. Joni valittiin päättyneellä kaudella myös Pohjola-cupin all stars -joukkueeseen ja on ollut maajoukkueissakin mukana, Karppanen kertoo.

Pelaaja itse tähtää askel askeleelta kohti suurempia kenttiä.

– Ensin on tavoitteena päästä oman kaupungin ykkösjoukkueeseen ja sitten maajoukkueeseen sekä maailman huipulle, ensi kaudella Tomi Molinin ja Mika Nurmelan valmennuksessa pelaava Mäkelä paaluttaa itsevarmasti.

Tervarit Juniorien valmentaja Rauno Ojanen puolestaan kuvailee toista palkittua eli Tuure Siiraa seuraavasti:

– Hän pelasi pitkään myös jääkiekkoa, mutta keskittyy nyt täysillä jalkapalloon. Tuure on monipuolinen ja johtava pelaaja, joka on pelannut paljon ikäistään vanhempia vastaan ja pärjännyt hienosti.

AC Oulun, Tervarit Juniorien ja OLS:n välinen kummiyhteistyö käynnistyi päättyneen kauden aikana, ja tulokset ovat olleet varsin positiivisia. Kummiyhteistyöhön kuuluu muun muassa AC Oulun pelaajien vierailu junnujoukkueiden harjoituksissa ja erilaisiin tapahtumiin osallistuminen.

– Haluamme tällä tavalla tuoda AC Oulua tutummaksi junioreille ja saada heidät ajattelemaan AC Oulua koko kaupungin edustusjoukkueena, kahden vuoden jatkosopimuksen juuri tehnyt Antti Pehkonen sanoo.

– Saimme yhteistyön hyvin käyntiin menneen kesän aikana ja ensi kaudella se tulee vain kasvamaan. Me kaikki oululaisseurojen valmentajat haluamme auttaa ja tukea alueen junioripelaajia. Juniorijoukkueissa on paljon lahjakkaita pelaajia, joille haluamme tarjota tulevaisuudessa Oulun oman liigajoukkueen, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen linjaa.

Tervarien valmentaja Rauno Ojasen mukaan edustusjoukkueen pelaajien vierailu harjoituksissa on ollut loistava piristysruiske junnupelaajille.

(Toimitus)