Uutinen Edustus

AC Oulu ja Loorents Hertsi, 26, ovat allekirjoittaneet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Hertsi on laitapelaaja, joka pystyy esiintymään sekä hyökkäävissä, että puolustavissa rooleissa.

Suhteellisen nuoresta iästä huolimatta Hertsi on pelannut Veikkausliigaa jo kunnioitettavat 164 ottelua ja iskenyt pelaamissaan otteluissa 14 maalia. Pelit pääsarjatasolla ovat kertyneet Lahden Reippaan kasvatille FC Lahden ja VPS:n miehistöjen mukana.

Läpimurto Veikkausliigaan tapahtui kaudella 2013. Ratkaiseva henkilö läpimurrossa oli Juha Malinen, joka astui kesken kauden FC Lahden peräsimeen. Seuraavalla kaudella Toni Korkeakunnaksen johtama FC Lahti kipusi SM-pronssille kauden päätteeksi. Tuolloin Hertsi nousi suomalaisen jalkapallon parrasvaloihin. Kaudet 2016 ja 2017 menivät Pohjanmaan rannikolla, kun Hertsi pelasi Vaasan Palloseuran riveissä. Kaudeksi 2018 hän palasi takaisin FC Lahteen. Viime kaudella Hertsi pelasi FC Lahdessa 28 ottelua.

Vaikka Hertsi lähtee nyt pitkän liigataipaleen sarjaporrasta alaspäin AC Ouluun, ei Ykkönen oli vieras sarja lahtelaiselle. Hertsi on nähty Ykkösessä viimeksi kaudella 2012 jolloin hän pelasi FC Hämeenlinnan riveissä. Lisäksi FC Lahden Ykkösen visiitillä 2011 kertyi myös muutama ottelu toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen iloitsee Hertsin saamisesta Laivastonsinisten kokoonpanoon.

– Suhteellisen nuoresta iästä huolimatta alkaa olemaan todella kokenut pelaaja, Veikkausliigassakin vyöllä yli 150 ottelua. Pelannut aikoinaan myös Ykköstä. Hertsin myötä saadaan joukkueeseen kokemusta. Pelaajana hän on suhteellisen pienikokoinen ja vikkelä laitapelaaja, kova tekemään töitä joukkueen eteen. Tulee aiheuttamaan liikkeellään hämminkiä vastustajissa. Kerää varmasti Ykkösessä myös enemmän tehoja, kuin Veikkausliigassa. Hyvä joukkuepelaaja, joka pystyy auttamaan meitä varmasti niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin.

Tuulennopeaksi laituriksi tituleerattu Hertsi kertoo olevansa myös iloinen sopimuksesta AC Oulun kanssa.

– Tosi hyvillä fiiliksillä AC Ouluun. Viime kausi oli hieman haastava itselleni. Koin, että oli hyvä hetki siirtyä muualle. En osaa sanoa olenko ihan tuulennopea laituri, mutta ehkä jotain sinne päin. Yritän vaan aina antaa kaikkeni mitä pystyn joukkueen menestymisen eteen.

Hertsiltä löytyy opiskelupaikka Oulusta, joten jatkossa jalkapallon lisäksi aikaa kuluu myös koulun penkillä.

– AC Oulu tarjosi hyvän mahdollisuuden yhdistää jalkapallon pelaamisen ja opiskelun. Tämä sopii mulle varsin hyvin, opiskeluja olisi tarkoitus lähteä viemään nyt eteenpäin tässä pelaamisen ohella.

AC Oulun on vahvistunut joulukuussa peräti kolmella Veikkausliiga-statuksen omaavalla pelaajalla. Näillä hankinnoilla seura osoittaa olevansa tosissaan sarjanousun kanssa.

– Aika hyvän oloinen nippu tulossa. Tosissaan mahdollisuus nousta Veikkausliigaan, johon mun mielestä Oulu kuuluu. Oon käynyt tossa jo vähän haistelemassa tunnelmaa ja musta tuntuu, että tulee hyvä ens kausi, päättää Hertsi.

AC Oulun julkinen sopimustilanne 24.12.2018

Aleksi Gullsten

Samuli Leppälä

Lassi Nurmos

Konstantin Belov

Aapo Heikkilä

David Ramadingaye

Juhani Pennanen

Alberto Alvarado Morin

Jere Aallikko

Driton Shala

Alexander Jibrin

Tommi Lindholm

Fugo Segawa

Joni Korhonen

Loorents Hertsi